Animalpolitics.gr
Το Α' Ιδρυτικό-Διαδικτυακό Συνέδριο του Κόμματος για τα Ζώα

Το Α' Ιδρυτικό-Διαδικτυακό Συνέδριο του Κόμματος για τα Ζώα


Τα βίντεο του συνεδρίου


Πρωί Σαββάτου, 23/1/2021
Ντοκιμαντέρ «VEGAN 2020», χαιρετισμοί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25, χαιρετισμός ΠΦΟ, κεντρική εισήγηση Νίκου Ράπτη και συζήτηση, παρουσίαση υποψηφίων για το Συντονιστικό.


Απόγευμα Σαββάτου, 23/1/2021
«Τα μέλη έχουν τον λόγο», παρουσίαση Peter Kalmstöm.


Κυριακή, 24/1/2021
Χαιρετισμοί αδελφικών κομμάτων, στρογγυλά τραπέζια «Υγεία και Φυτική Διατροφή» (Χ. Παπή με Δ. Μαρσέλου και Β. Σκαλαφούρη και με Ελένη Πρίφτη, στρογγυλό τραπέζι «Βιγκανισμός, άθληση και ο μύθος της πρωτεΐνης» (Ντ. Φακιολά με Κ. Τουμάνιου και Α. Φωτεινό, παρουσίαση μελών Πανελλαδικού, συνέντευξη τύπου Επικεφαλής και Συντονιστικού.


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Στο Συνέδριο απεύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι από τα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα κι από τα «αδελφικά» φιλοζωικά κόμματα.

Ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα

 


Το πάνελ με τους εκπροσώπους των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25, και την ΠΦΟ


Τη ΝΔ εκπροσώπησε η συμβολαιογράφος Χρυσαυγή Ατσιδάκου, επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Περιβάλλοντος, τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Δημήτρης Καρακώστας, μέλος της Γραμματείας του τομέα Αγροτικής Πολιτικής, το ΚΙΝΑΛ ο Χρήστος Μπαρμπαρέσος, μέλος της Γραμματείας του τομέα Περιβάλλοντος και το ΜέΡΑ25 ο Βουλευτής Κρίτων Αρσένης και ο φαρμακοποιός Γιάννης Χαραλαμπάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Η ΠΦΟ

Επίσης το συνέδριο χαιρέτισε η
Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (ΠΦΟ)

Τα αδελφικά μας κόμματα

 


Η Ολλανδέζα Γερουσιαστής Christine Teunissen (αριστερά) και η Vanessa Hudson, Πρόεδρος του βρετανικού  κόμματος ΑWF (δεξιά), απευθύνονται στο Συνέδριο


Μήνυμα στο Συνέδριο απέστειλαν η Γερουσιαστής Christine Teunissen του ολλανδικού Partij voor de Dieren, o Peter Verhaegen, αντιπρόεδρος του βελγικού DierAnimal, o Robert Gabel συνεπικεφαλής του γερμανικού Partei Mensch Umwelt Tierschutz η Vanessa Hudson, επικεφαλής του βρετανικού Animal Welfare Party, o Cristiano Ceriello, πρόεδρος του ιταλικού Partito Animalista Italiano, η Carol Johnson, επικεφαλής του ιρλανδικού Party for Animal Welfare.

Ο Πρόεδρος του
Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου Κυριάκος Κυριάκου συνδέθηκε ζωντανά με το ZOOM του συνεδρίου και αφού χαιρέτισε, συνομίλησε ελεύθερα με τα μέλη του αδελφικού ελληνικού κόμματος.


Το πάνελ με τον Κυριάκο Κυριάκου, Πρόεδρο του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου


ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
 

Το πάνελ «Ο Λόγος στα Μέλη»


Από το βήμα του Συνεδρίου απηύθυναν τον λόγο τα μέλη των Θεσμών του Κόμματος (Πανελλαδικού και Συντονιστικού), αλλά και απλά μέλη, σε δύο συνεδρίες με τον τίτλο «τα μέλη έχουν τον λόγο».

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

 


Ο εκπαιδευτικός Peter Kalmstom παρουσιάζει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κτηνοτροφίας


Ο Peter Kalmström, Σουηδός εκπαιδευτικός και μέλος του σουηδικού κόμματος Djurens Parti έκανε παρουσίαση, με τίτλο «Το πρόβλημα και η λύση» και θέμα την περιβαλλοντική επιβάρυνση της κτηνοτροφίας στο περιβάλλον.
 


Το πάνελ «Υγεία και Φυτοφαγία» με τη Διατροφολόγο Δ. Μαρσέλου και τη Γυναικολόγο Μαιευτήρα-Χειρούργο Β. Σκαλαφούρη

 Το πάνελ «Υγεία και Φυτοφαγία», με τη Δρα Περιβαλλοντική Χημικό Ε. Πρίφτη.


Η Διαιτολόγος Δέσποινα Μαρσέλου και η Γυναικολόγος Μαιευτήρας-Χειρούργος Βασιλική Σκαλαφούρη και στη συνέχεια η υποψήφια διδάκτορας Περιβαλλοντικής Χημείας Ελένη Πρίφτη συζήτησαν με την ιατρό Χριστίνα Παπή με θέμα «Υγεία και Φυτική Διατροφή».

Επίσης, στο στρογγυλό τραπέζι «Βιγκανισμός, άθληση και ο μύθος της πρωτεΐνης», οι αθλητές Κωνσταντίνα Τουμάνιου (αθλήτρια και προπονήτρια στο crossfit) και Αλέξανδρος Φωτεινός (πρωταθλητής στο Δυναμικό Τρίαθλο) μίλησαν με την Νταϊάνα Φακιολά για το πώς η φυτοφαγία τους διευκολύνει στις αθλητικές τους επιδόσεις.

 


Το πάνελ «Αθλητισμός και Φυτοφαγία», με τους αθλητές και προπονητές Κ. Τουμάνιου και Α. Φωτεινό


ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Το συνέδριο εξέλεξε ομόφωνα ως Επικεφαλής την ιατρό
Χριστίνα Παπή και τον ιδιωτικό υπάλληλο Δημήτρη Πέτρου.
 


Οι πρώτοι Επικεφαλής του Κόμματος για τα Ζώα, Χριστίνα Παπή και Δημήτρης Πέτρου


Στο Συντονιστικό εξελέγησαν η δικηγόρος Έλενα Δέδε, ο εκπαιδευτικός Νίκος Ράπτης, η εκπαιδευτικός και μεταφράστρια Νταϊάνα Φακιολά και η δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε ψηφιστεί διαδικτυακά το Πανελλαδικό του κόμματος με μέλη τις/τους
Βιολέττα Βάλτσικ (δικηγόρο, Αττική), Μαρία Δαλαμάγκα (καθηγήτρια χορού, Θεσσαλία), Έλενα Δέδε (δικηγόρο, Αττική), Λεωνίδα Θεοδουλίδη (προϊστάμενο ΤΠΕ στον Δήμο Παύλου Μελά, Κεντρική Μακεδονία), Γεωργία Καρυδάκη (δικηγόρο, Αττική), Φωτεινή Κατσιμίρη (εκπαιδευτικό, Νότιο Αιγαίο), Ιωάννη Κοσμάτο (εκπαιδευτικό-λυκειάρχη, Νησιά Ιονίου), Φρανκ Μάγερ (προγραμματιστή-αναλυτή, Αττική), Αλέξιο Μαντζώρο (αστυνομικό, Αττική), Χριστίνα Παπή (ιατρό, Αττική), Δημήτρη Πέτρου (ιδιωτικό υπάλληλο, Αττική), Νίκο Ράπτη (εκπαιδευτικό, Θεσσαλία), Ρόζα Ρούσσου (πρόεδρο ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, Αττική), Αστραδενή-Μαρία Σκούρτα (ιδιωτική υπάλληλο, Αττική), Άννα Σπαή (δικηγόρο, Ήπειρο), Μυρτώ Τζώρτζου (δημοσιογράφο, Αττική), Νταϊάνα Φακιολά (εκπαιδευτικό-μεταφράστρια), Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ (δημοσιογράφο-τηλεπαρουσιάστρια).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Το πάνελ με τη συνέντευξη τύπου των Επικεφαλής και του Συντονιστικού του Κόμματος για τα Ζώα


Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι νέοι Επικεφαλής του Κόμματος για τα Ζώα, Χριστίνα Παπή και Δημήτρης Πέτρου. Ερωτήσεις υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι Μαρία Γεωργιάδου (Greek Vegan Magazine), Γιώργος Καραμέρος (Flash.gr), Σταματίνα Σταματάκου (ΣΚΑΪ), Μυρτώ Τζώρτζου (PetPet.news) η ραδιοφωνική και μουσική παραγωγός Μαρία Ρεμπούτσικα (ΕΡΑ) .
 Γίνε Μέλος ή Φίλος Σήμερα

Υποστήριξε ενεργά το κόμμα για τα ζώα, πάρε αποφάσεις, ανάλαβε δράση.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ
Back To Top
animalpolitics.gr