Animalpolitics.gr
Συνέντευξη της Χριστίνας Παπή στη Griehenland Zeitung: «Η πολιτική δεν μπορεί να συνεχίσει να παριστάνει πως διεξάγεται σε μια περίκλειστη ανθρώπινη "φούσκα", που μένει ανεπηρέαστη από τα ζώα και τη φύση»

Συνέντευξη της Χριστίνας Παπή στη Griehenland Zeitung: «Η πολιτική δεν μπορεί να συνεχίσει να παριστάνει πως διεξάγεται σε μια περίκλειστη ανθρώπινη "φούσκα", που μένει ανεπηρέαστη από τα ζώα και τη φύση»

 


Το άρθρο της Griehenland Zeitung


Ακολουθεί η μετάφραση της συνέντευξης της εκπροσώπου του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα, Χριστίνας Παπή:

Griehenland Zeitung (GZ): Ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους ιδρύσατε το Κόμμα για τα ζώα;

Χριστίνα Παπή: Παντού στον κόσμο διευρύνεται η συνειδητοποίηση μιας απλής αλήθειας. Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες
ο άνθρωπος έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά της φύσης. Εάν δεν επικρατήσει σύντομα ειρήνη, αυτός ο πόλεμος θα αποδειχθεί αυτοκτονικός για την ανθρωπότητα.

Η συνθηκολόγηση στον πόλεμο αυτό, έχει ένα προαπαιτούμενο: τη ριζική αλλαγή του τρόπου που βλέπουμε τα ζώα. Η Κλιματική Κρίση, η μη βιωσιμότητα του τρόπου ζωής μας, η 6η Μαζική Εξαφάνιση των ειδών, η απόκρουση των πανδημιών, μας καλούν να δούμε τα ζώα ως αυτό που πραγματικά είναι: συναισθανόμενα όντα, με εγγενή δικαιώματα.

Η πολιτική δεν μπορεί να συνεχίσει να παριστάνει πως διεξάγεται σε μια περίκλειστη ανθρώπινη «φούσκα», που μένει δήθεν ανεπηρέαστη από τα ζώα και τη φύση.

GZ: Ποιοι είναι οι στόχοι του κόμματός σας;

Χριστίνα Παπή: Το τρίπτυχο είναι η Απελευθέρωση των Ζώων, η Φυτοφαγική Μετάβαση και ο Οικολογικός Μετασχηματισμός. Θέλουμε να δώσουμε και στις επόμενες γενιές την ευκαιρία να ζήσουν με ειρήνη, δημοκρατία και ευημερία. Για να συνεχίσουμε να μπορούμε να το κάνουμε αυτό, πρέπει να τα αλλάξουμε όλα.

Την επόμενη περίοδο θέλουμε να  λυθεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, να αναπτυχθεί η φυτοφαγία και να καμφθεί η κατανάλωση ζωικών προϊόντων, να έχουμε δίκαιη τιμολόγηση και επιδότηση όλων των προϊόντων. Δεν μπορούμε να μεταθέτουμε διαρκώς το κλιματικό, περιβαλλοντικό, υγειονομικό κόστος των αγαθών σε αυτούς που δεν τα καταναλώνουν ή στις επόμενες γενιές!

GZ: Δεδομένου ότι στην Ελλάδα το φιλοζωικό κίνημα δεν είναι τόσο οργανωμένο όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πώς πιστεύετε θα κερδίσετε τους πολίτες;

Χριστίνα Παπή: Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες -μπορεί και εκατομμύρια- συμπολίτες μας που αγαπούν τα ζώα, θέλουν να τρέφονται διαφορετικά, έχουν οικολογικές ανησυχίες. Εάν κατορθώσουμε να δείξουμε πόσο αλληλένδετες είναι αυτές οι έννοιες, πώς συγκροτούν ένα συνεκτικό εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, θα μας ακολουθήσουν πολλοί.

Ανήκουμε σε ένα διεθνές κίνημα είκοσι κομμάτων, κάτι που μας πλουτίζει σε πολιτική εμπειρία, ιδέες και προγραμματικές θέσεις. Είμαστε το μόνο ελληνικό κόμμα όπου μπορείς να εγγραφείς και να συμμετέχεις από το διαδίκτυο και το κινητό σου τηλέφωνο (με την εφαρμογή Animal Politics, για
iOS και Android). Δεν είναι τυχαίο που η πρώτη εκδήλωση για το ιδρυτικό μας συνέδριό μας θα είναι η ομιλία της ιστορικής ηγέτιδας του διεθνούς μας κινήματος, της Ολλανδέζας Μαριάν Τίμε (Marianne Thieme), που στις 13/1 στις 8 μ.μ. θα μας μιλήσει μέσω YouTube και Facebook με θέμα «Αλλαγή πολιτικής για τη σωτηρία του Πλανήτη.

Τη συνέντευξη πήρε ο Φρανκ ΜάγερΠηγή: https://www.griechenland.net/nachrichten/politik/28584-gz-interview-griechenlands-tierfreunde-gr%C3%BCnden-eine-partei

Γίνε Μέλος ή Φίλος Σήμερα

Υποστήριξε ενεργά το κόμμα για τα ζώα, πάρε αποφάσεις, ανάλαβε δράση.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ
Back To Top
animalpolitics.gr