Animalpolitics.gr
Ανακοίνωση υποψηφίων και ενημέρωση για την εκλογή του προσωρινού Πανελλαδικού

Ανακοίνωση υποψηφίων και ενημέρωση για την εκλογή του προσωρινού Πανελλαδικού

Γιατί γίνεται αυτή η ψηφοφορία;

Σύμφωνα με
το καταστατικό μας (ενότητα «Καταστατικές διατάξεις έως το Α’ Συνέδριο»), είναι υποχρεωτικό να εκλεγεί ένα προσωρινό Πανελλαδικό «0», το οποίο θα αναλάβει τη διεύθυνση του κόμματος έως την εκλογή των θεσμών του στο Συνέδριο (στη συγκεκριμένη περίπτωση από τις 20/12/2020 έως τις 24/1/2021).

Λόγω των συνθηκών της Πανδημίας, η συνάντηση που θα εκλέξει αυτό το Πανελλαδικό θα διεξαχθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας ZOOM, την Τετάρτη 16/12/2020 στις 7:00 (δες
https://www.animalpolitics.gr/neo/prwti-prosunedriaki-sunantisi).

Ποιες/ποιοι μπορούν να μετέχουν στην ψηφοφορία;

Όσες και όσοι γράφτηκαν στο κόμμα έως και την Τρίτη 15/12/2020.

Απαρτία

Απαρτία υπάρχει εφόσον ψηφίσει το 1/3 (42 άτομα) (άρθρο 113)

Ποιες/ποιοι είναι υποψήφιες και υποψήφιοι;

 


Ο κατάλογος υποψηφίων άνοιξε την Πέμπτη 10/12/2020 και έκλεισε τη Δευτέρα 14/12/2020, όπως ανακοινώθηκε στη σελίδα του κόμματος στο facebook, στο μπλογκ του συνεδρίου στο animalpolitics.gr και με ομαδικό μέιλ που στάλθηκε σε όλα τα μέλη την Πέμπτη 10/12/2020.

Απορίες για την ψηφοφορία

Πότε ψηφίζω;

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το τετραήμερο από Τετάρτη 16/12/2020 (ώρα έναρξης 00:01) έως και Σάββατο 19/12/2020 (ώρα λήξης 24:00). Την Κυριακή 20/12/2020 το πρωί θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

Πού ψηφίζω;

Αποκλειστικά στο App «ANIMAL POLITICS», που το κατεβάζω από το App Store για iOS, στο Google Play για Android).

Πώς ψηφίζω;

Επιλέγω από μία/έναν (1) υποψήφιο έως έξι (6). Συστήνεται θερμά να ψηφίζουμε μόνο για υποψήφιες και υποψήφιους που έχουμε προσωπική γνώμη. Επίσης οι εκλογείς να έχουν υπόψη τους πως ένα «Πανελλαδικό» καλό είναι να περιλαμβάνει μέλη εκτός Αττικής.

Ποσόστωση Ταυτοτήτων Φύλου

Έως και την Δευτέρα 15/12/2020, έχουν γραφτεί στο κόμμα 125 πολίτες (78 γυναίκες, 46 άντρες και 1 «προτιμώ να μην απαντήσω»).

Σύμφωνα με το καταστατικό μας (άρθρα 110-112) αυτό σημαίνει πως στο συγκεκριμένο εξαμελές Πανελλαδικό θα πρέπει να εκλεγούν οπωσδήποτε τρεις (3) γυναίκες και δύο (2) άνδρες. Το Πανελλαδικό δηλαδή θα περιλαμβάνει 3 ή 4 γυναίκες και 2 ή 3 άνδρες.

Η ψήφος είναι μυστική. Η σελίδα της ψηφοφορίας «κλειδώνει» άπαξ και δεν υπάρχει πρόσβαση στο πώς ψήφισε η καθεμιά και ο καθένας.

Ακολουθεί η παρουσίαση των υποψηφίων της εκλογής για το «Πανελλαδικό 0»:

 


Από αριστερά προς τα δεξιά: Λεωνίδας Θεοδουλίδης, Γκιζέλα Μαγκλή, Τόλης Μάτας


Λεωνίδας Θεοδουλίδης (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ και εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικής. Από το 1997 μέχρι σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με την πληροφορική, είτε ως εισηγητής σεμιναρίων, είτε ως τεχνικός συστημάτων.

Βασική πολιτική δήλωση Λεωνίδα Θεοδουλίδη:

«Πολλά χρόνια ενδιαφέρομαι και συμμετέχω στα κοινά. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκα ενεργά στα κινήματα της επιβαρυμένης περιβαλλοντικά Δυτικής Θεσσαλονίκης, για την διεκδίκηση των πρώην στρατοπέδων ως χώρων πράσινου και αναψυχής, καθώς και για την αναχαίτιση των πολιτικών καύσης απορριμμάτων από τις τσιμεντοβιομηχανίες.

Είναι όμως η πρώτη φορά που σε ένα κίνημα, σαν αυτό του βιγκανισμού, εντάσσομαι όχι μόνο για ένα βιώσιμο μέλλον, αλλά και με την καρδιά, για ένα μέλλον χωρίς βία για κανένα πλάσμα, ανθρώπινο ή μη».
 


Γκιζέλα Μαγκλή (Περιφέρεια Αττικής)

Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε πληροφορική. Αρχικά εργάστηκε πέντε χρόνια σε μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών (Intracom), απ' όπου παραιτήθηκε προκειμένου να ακολουθήσει την ηθοποιία, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε δική της οικογενειακή επιχείρηση. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου, στο Θέατρο των Αλλαγών κ.ά. Είναι ακτιβίστρια για την απελευθέρωση των ζώων (LiberAnimal, Anonymous for the Voiceless), συμμετείχε ως εθελόντρια στο Vegan Life Festival και αυτή τη περίοδο αγωνίζεται για την απαγόρευση της γουνοποιίας στη χώρα μας.
 


Τόλης Μάτας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Λέσβο. Είναι πτυχιούχος Λογιστικής. Εργάστηκε ως υπεύθυνος πωλήσεων και ανάπτυξης αγοράς στον τομέα των τροφίμων και των ξενοδοχείων. Από το 2014 είναι στέλεχος εταιρίας χρωμάτων στα νησιά του βορείου Αιγαίου και διαδικτυακά σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης. Είναι μέλος της Greenpeace, της ομάδας πολιτών «Λέσβος Προστασία Περιβάλλοντος» και του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης, με έντονη δράση υπέρ των ζώων και του περιβάλλοντος. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κόμματος για τα Ζώα

Βασική πολιτική δήλωση Τόλη Μάτα:

«Η εκμετάλλευση των ζώων από τον άνθρωπο είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στο ανθρώπινο πολιτισμό αυτού του αιώνα, όσο ήταν η εκμετάλλευση των συνανθρώπων μας τον περασμένο αιώνα.

Η πρόοδος στα ανθρώπινα δικαιώματα που χαρακτήριζε τον 20ο και 21ο αιώνα, σήμερα ζητάει επιτακτικά την κατάργηση της εκμετάλλευσης των ζώων στο σήμερα.

Είναι ευθύνη και χρέος μας να αναζητήσουμε ηθική καθοδήγηση, όχι πλέον στην παράδοση ή τη συνήθεια, αλλά στις αρχές της Ηθικής και της Δικαιοσύνης και της Συμπόνιας, που έχουν διαμορφώσει τα ιδανικά της εποχή μας. Πρέπει να αναζητήσουμε την αλήθεια με ανοιχτό μυαλό, και με πλήρη συνείδηση ότι το μέλλον ανήκει πάντα σε εκείνους που με θάρρος και όραμα αμφισβητούν το κατεστημένο της εποχής.

Κάνουμε όλοι μαζί το μεγάλο βήμα της ίδρυσης του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα. Δίνουμε φωνή στην φωνή τους, ζωγραφίζουμε το μέλλον τους , τους δίνουμε το δικαίωμα να ζήσουν με αγάπη , στοργή, ισοτιμία. Τους δίνουμε μιαν ευκαιρία στην ίδια τη Ζωή!»


Από αριστερά προς τα δεξιά: Χριστίνα Παπή, Δημήτρης Πέτρου, Ρόζα Ρούσσου
 


Χριστίνα Παπή (Περιφέρεια Αττικής)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και σήμερα.

Έζησε αρκετά χρόνια στην Ιταλία, λόγω της ιταλικής καταγωγής της μητέρας της. Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή της Μπολόνια.

Εργάστηκε σε ιδιωτικές κλινικές και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της αιματολογίας σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Από τα χρόνια των σπουδών της μελετά τη βιοχημεία της διατροφής και υποστηρίζει ένθερμα την ολικά φυτική διατροφή και τον βίγκαν τρόπο ζωής.

Βασική πολιτική δήλωση Χριστίνας Παπή:

«Συμμετέχοντας ενεργά σε ακτιβιστικές δράσεις για τα ζώα, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα, συνειδητοποίησα ότι ο ακτιβισμός δεν αρκεί για να αλλάξουμε μαζικά τη στάση μας απέναντι στα ζώα. Γι’ αυτό υπήρξα συνιδρύτρια του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα, πιστεύοντας πως τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να γίνουν πολιτικό ζήτημα και στη χώρα μας, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλα κράτη.

Θεωρώ την πολιτική φιλοζωία απαραίτητη για την υπεράσπιση των ζώων ως οντοτήτων συναισθανόμενων και με συνείδηση. Πρόκειται για το πιο αποτελεσματικό μέσο ενάντια στον σπισισμό και σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης, που μακροπρόθεσμα, με συστηματική προσπάθεια και αφοσίωση, θα πετύχει τον στόχο του.

Ο σεβασμός σε κάθε συναισθανόμενο ον οφείλει να αναδιαμορφώσει την πολιτική έτσι ώστε να εξασφαλιστεί, όχι μόνο η δικαιοσύνη για όλους, αλλά και η βιωσιμότητα του πλανήτη. Αυτό επιδιώκουν τα κόμματα για τα ζώα πολλών χωρών και αυτό καλείστε να υποστηρίξετε».

 


Δημήτρης Πέτρου (Περιφέρεια Αττικής)

Γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1973 στην Αθήνα.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έκανε μεταπτυχιακό στα Δίκτυα Υπολογιστών στη Σχολή Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δουλεύει στον τομέα των τηλεπικοινωνιών σε πολυεθνική εταιρεία ως project manager.

Αυστηρά χορτοφάγος από το 2011, έχει συμμετάσχει σε ακτιβιστικές δράσεις.

Ένθερμος υποστηρικτής της φυτοφαγίας και των δικαιωμάτων όλων των ζώων.

Βασική πολιτική δήλωση Δημήτρη Πέτρου:

«Εδώ και καιρό, ο άνθρωπος έχει χάσει την αληθινή επαφή με τη φύση. Οικονομικοί λόγοι έχουν οδηγήσει στην υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και όλων των μορφών ζωής στον πλανήτη: Κτηνοτροφία, υπεραλίευση, καταστροφή της άγριας ζωής. Τα ζώα χρησιμοποιούνται ως εμπορεύματα, αντικείμενα που θα φέρουν κέρδος. Ακόμα και τα ζώα συντροφιάς πολλές φορές κακομεταχειρίζονται.

Όμως όλα τα μη ανθρώπινα ζώα είναι ίσα. Ο σπισισμός πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Η νομοθετική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ζώων, η μεταστροφή προς μια φυτοφαγική διατροφή, καθώς και η μη εμπορευματοποίηση κάθε μορφής ζωής θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της σχέσης του ανθρώπου με τον πλανήτη και τους υπόλοιπους κατοίκους του».
 


Ρόζα Ρούσσου (Περιφέρεια Αττικής)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του Ανοικτού Πανεπιστήμιου στον Ελληνικό Πολιτισμό. Σήμερα παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» του ΕΚΠΑ.

Είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών, ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (ΠΦΟ). Συμμετέχει ως μέλος του Eurogroup for Animals στην ομάδα εργασίας για τα ιπποειδή.

Βασική πολιτική δήλωση Ρόζας Ρούσσου:

«Κάθε έμβιο ον έχει το δικαίωμα να ορίζει την ζωή του. Αν θέλουμε να πάψουμε να ανήκουμε στα κτήνη του πλανήτη, θα πρέπει να γίνουμε η αφορμή να ξεκινήσει μια νέα εποχή, για όλο τον κόσμο.

Σε όλους τους πολιτισμούς, η δύσκολη εποχή της πανδημίας θεωρείται μια σημαντική τομή, κυρίως για την ανθρώπινη σκέψη και νοοτροπία απέναντι στο ζώο, την φύση και τον συνάνθρωπο. Πλέον είναι κατανοητό πως η χρήση τους δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.

Με την δημοσιοποίηση εικόνων και βίντεο μέσα από σφαγεία και χώρους συγκέντρωσης ζώων όλοι πλέον έχουν πρόσβαση στην αλήθεια. Μέσα από δράσεις, συζητήσεις και συμμετοχή, με πολιτικές προτάσεις στα κέντρα αποφάσεων, θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τις παγιωμένες αντιλήψεις».
 


Από αριστερά προς τα δεξιά: Νταϊάνα Φακιολά, Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ
 


Νταϊάνα Φακιολά (Περιφέρεια Αττικής)

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβρη του 1969 σε ακαδημαϊκό περιβάλλον και τελείωσε το Αρσάκειο.

Σπούδασε Γερμανική Γλώσσα στη Γερμανία και Γερμανική Λογοτεχνία στο USC των ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές σπουδές σε Organizational Change Management στο New School University, στη Νέα Υόρκη.

Εργάστηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα ασχολείται με μεταφράσεις και μαθήματα Γερμανικών.

Βασική πολιτική δήλωση Νταϊάνας Φακιολά:

«To κίνημα για τα Ζώα αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου, να μην είμαι μέρος του εγκλήματος κατά των ζώων. Αντιπροσωπεύει τις αρχές και τα ιδανικά που υπηρετώ. Τα ζώα είναι μαζί μας,- και όχι για εμάς,- στον πλανήτη, για να τον μοιραστούμε και όχι για να τον βανδαλίσουμε αυτόν και μαζί και τα ζώα.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας απέναντι στο πλανήτη και όλα του τα όντα. Το ηθικό, φιλοσοφικό και πρακτικό πλαίσιο για την χάραξη μιας πολιτικής είναι αναγκαίο. Μέσα από αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα συμφέροντα, από την εκμετάλλευση των ζώων, που είναι τεράστια».


Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ (Περιφέρεια Αττικής)

Γεννήθηκε στο Λονδίνο.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του St. George College και από την τριετή Δημοσιογραφική Σχολή Σπ. Μελά.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και εκφωνήτρια στην ΥΕΝΕΔ και στην ΕΡΤ2 και, μετά την συνταξιοδότησή της, ως ελεύθερη επαγγελματίας.

Βασική πολιτική δήλωση Λυδίας Ψιλοβίκου

«Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα πρέπει να αλλάξει. Ο σύγχρονος πολιτισμός έχει φτάσει πλέον, στο σημείο, εκείνο, της ωριμότητας, στο οποίο μπορεί να αντιληφθεί την αξία της ζωής, του κάθε πλάσματος.

Αυτό που απαιτείται είναι η προώθηση αυτής της πραγματικότητας, με αγώνα και επιμονή, ώστε να γίνει αποδεκτή από κράτη και πολίτες.

Το Κόμμα για τα Ζώα είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να φέρει εις πέρας μία τέτοια αποστολή και να γίνει η φωνή τους. Ας συστρατευτούμε».

 



Γίνε Μέλος ή Φίλος Σήμερα

Υποστήριξε ενεργά το κόμμα για τα ζώα, πάρε αποφάσεις, ανάλαβε δράση.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ
Back To Top
animalpolitics.gr