Animalpolitics.gr
Στην Κω γίνεται συνεχής και παράνομη κακοποίηση αγελάδων, σε μεγάλη κλίμακα

Στην Κω γίνεται συνεχής και παράνομη κακοποίηση αγελάδων, σε μεγάλη κλίμακαΤο ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα ασχολήθηκε ξανά με το ζήτημα των «αδέσποτων» αγελάδων στην Κω. Προειδοποιήσαμε τους αρμόδιους της πόλης (τον Δήμαρχο κ.
Νικηταρά Θεοδόσιο, της κτηνιατρικές υπηρεσίες, τους αντιδημάρχους) για αυτό το σημαντικό πρόβλημα που συνιστά πλέον παθητική, αλλά μαζική, κακοποίηση ζώων και μόνιμο παράγοντα δυσφήμισης της Κω στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!Η απάθεια των τοπικών παραγόντων πραγματικά εντυπωσιάζει!

Πρόσφατα γίναμε αποδέκτες της επιστολής της
Mariëlla Sprado, που επέλεξε να ζήσει στο όμορφο νησί της Δωδεκανήσου, και που θεωρεί σωστά εντελώς απαράδεκτο το ζήτημα των «αδέσποτων» αγελάδων.
 

Αναδημοσιεύουμε την επιστολή της και καλούμε, και με αυτόν τον τρόπο, τους αρμόδιους, τον Δήμαρχο Κω, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Υπουργό Εσωτερικών, την Ελληνική Αστυνομία, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να πράξουν τα δέοντα και να τιμωρήσουν τους κακοποιητές των δυστυχισμένων ζώων και όσους τους καλύπτουν με την πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους!   


 

Ζώντας στο ελληνικό νησί της Κω, είναι αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς αγελάδες να στέκονται δεμένες στον ήλιο χωρίς σκιά, κατάλληλη τροφή ή νερό. Βρίσκονται παντού!

Σε αρχαιολογικούς χώρους, ανάμεσα σε δρόμους και πεζοδρόμια, στην παραλία και στο κέντρο της πόλης. Όλοι αυτοί οι χώροι είναι άσχετοι με την κτηνοτροφία, δεν διαθέτουν  καμία υποδομή και δεν ανήκουν στους ανθρώπους που βάζουν τις αγελάδες εκεί. Τώρα τον χειμώνα, τα φτωχά πλάσματα απλώς στέκονται μέσα στο κρύο και την υγρασία, σε άθλια κατάσταση, χωρίς κανένα καταφύγιο και κατάλληλη τροφή.

Οι περισσότερες από τις αγελάδες είναι σκελετωμένες που σημαίνει πως δεν εκτρέφονται για το κρέας ή το γάλα τους. Αναρωτιέται έτσι κανείς γιατί οι άνθρωποι έχουν αυτά τα ζώα και αδιαφορούν τόσο για αυτά;

Κάποιοι λένε ότι εφόσον ένα ζώο φάρμας έχει σήμανση στο αυτί, οι ιδιοκτήτες του επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναρωτιέμαι εάν αυτό είναι σωστό.

Γνωρίζω πως σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία  η συνεχής έκθεση σε καιρικές συνθήκες (ζέστη, κρύο, βροχή κ.λπ) σε οποιονδήποτε υπαίθριο χώρο (μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές, χωράφια κ.λπ), χωρίς στέγαση που παρέχει στεγνό, δροσερό και άνετο περιβάλλον, το δέσιμο με αλυσίδες, η παροχή ακατάλληλου (ή καθόλου) τροφής και νερού, συνιστούν όλα παθητική κακοποίηση ζώου.

Πράγμα που σημαίνει ότι στην Κω γίνεται συνεχής γίνεται συνεχής και παράνομη κακοποίηση ζώων, σε μεγάλη κλίμακα. Επίσης, είναι παράνομο να δένονται ζώα χωρίς επίβλεψη, σε χώρους που δεν ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους. Το ελάχιστο είναι να βρίσκονται σε ένα μέρος που διαθέτει τις ελάχιστες υποδομές κάθε νόμιμης κτηνοτροφικής μονάδας.

Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την κατάσταση των αγελάδων στην Κω διατηρούν μια σελίδα στο Facebook
https://www.facebook.com/CowsOfKos/ και συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας στο  https://www.thepetitionsite.com/nl-nl/872/262/409/stop-the-suffering-of-the-cows-of-kos»
 Περισσότερες πληροφορίες: [email protected]


Γίνε Μέλος ή Φίλος Σήμερα

Υποστήριξε ενεργά το κόμμα για τα ζώα, πάρε αποφάσεις, ανάλαβε δράση.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ
Back To Top
animalpolitics.gr