Animalpolitics.gr
Πρόσκληση σε Κλιματική Συνάντηση

Πρόσκληση σε Κλιματική Συνάντηση

Το Συντονιστικό του Κόμματος για τα Ζώα αποφάσισε να απευθύνει πρόσκληση σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς για τη σύναψη μιας «Κλιματικής Συνάντησης». Σκοπός είναι να αναβαθμισθεί η θέση της Κλιματικής Κρίσης στον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο και να αναληφθούν πιο τολμηρές και αποτελεσματικές κλιματικές πολιτικές.

Οι κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις που συμμετέχουν στη Συνάντηση αναλαμβάνουμε την υποχρέωση:
♦ να εγκαταστήσουμε δίαυλους επικοινωνίας και ενημέρωσης,
♦ να συστήνουμε ad hoc ομάδες για την επεξεργασία κοινών θέσεων,
♦ να διοργανώνουμε κοινές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες,
♦ να εκδίδουμε κοινά δελτία τύπου και γενικά
♦ να παρέμβουμε από κοινού στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, υπέρ της Κλιματικής Αλλαγής στις κοινότητες και την πατρίδα μας, αλλά και διεθνώς.

 

Πρόσκληση σε Κλιματική Συνάντηση

Η Κλιματική Κρίση είναι πια βίωμα και συνείδηση εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών. Η πολιτική μας τάξη όμως, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά το πρόβλημα. Αναφέρεται σε αυτό σαν ένα ακόμα «ζήτημα», παράλληλα με την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, το προσφυγικό, την υγεία, τον πολιτισμό κ.ο.κ. Αυτό όμως είναι «πράσινο ξέπλυμα» όχι Κλιματική Αλλαγή!

Η Κλιματική Κρίση είναι το νέο πλαίσιο όπου διεξάγεται η πολιτική

Η Κλιματική Κρίση είναι το νέο πλαίσιο, στο οποίο εξελίσσονται όλα τα επιμέρους πολιτικά ζητήματα. Χωρίς τιθάσευση της Κλιματικής Κρίσης, όλες οι επί μέρους πολιτικές (για την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, την εργασία, την υγεία, την παιδεία κ.ο.κ) δεν έχουν καμία σημασία. Τυχόν απραξία μας, ανεξαρτήτως εάν έχει «δεξιό», «αριστερό» ή «κεντρώο» πρόσημο, μας οδηγεί στην Κλιματική Κατάρρευση και καταδικάζουμε τα παιδιά μας να αγωνιστούν για το ψωμί και τα εγγόνια μας για τη ζωή τους.

Η «κλιματική αμεριμνησία» πρέπει να σταματήσει

Επί τρεις δεκαετίες, τα κατεστημένα κόμματα, κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα, από έλλειψη διορατικότητας, κυνισμό ή ιδιοτέλεια καλλιέργησαν την «κλιματική αμεριμνησία». Υπηρετούσαν τα συμφέροντα και τις συνήθειες που επώαζαν την Κλιματική Κρίση. Καλλιεργούσαν τη φενάκη της αέναης παραγωγής. Μας εγκλώβισαν σε έναν κόσμο όπου υπήρχαμε μόνο εμείς, οι άνθρωποι, και οι ανάγκες μας. Αλλά αυτός ο κόσμος ανήκει στη φαντασία. Η αλήθεια είναι πως μπορούμε να αναπτυσσόμαστε μόνο έως εκεί που δεν διαταράσσουμε την υγεία της φύσης, την ευημερία των οικοσυστημάτων, το ρυθμό ανανέωσης των φυσικών πόρων, την κλιματική ισορροπία. Εάν χαθούν αυτά, χανόμαστε κι εμείς.

Μια συνάντηση για την Κλιματική Αλλαγή

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δημιουργούμε την κοινωνική και πολιτική συνάντηση της Κλιματικής Αλλαγής που χρειάζεται η κοινωνία μας. Τα επιστημονικά πορίσματα είναι ξεκάθαρα: στην Κλιματική Κρίση κάθε νέα πρόβλεψη είναι χειρότερη από την προηγούμενη, κι αυτό που τελικά συμβαίνει είναι χειρότερο κι απ’ τη χειρότερη πρόβλεψη! Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο! Χρειαζόμαστε Κλιματική Αλλαγή και τη χρειαζόμαστε τώρα!

Το «ελάχιστο πρόγραμμα» της Κλιματικής Αλλαγής

Στοιχειώδης βάση της Κλιματικής Αλλαγής είναι:
1. Η άμεση απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και το σταμάτημα κάθε εξόρυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, με διεθνή συμφωνία.
2. Η δίκαιη τιμολόγηση όλων των αγαθών και των υπηρεσιών, με κοστολόγηση των ανθρακικών εκπομπών που ελκύονται στον κύκλο, παραγωγής, εμπορίας, κατανάλωσης τους.
3. Η εκπόνηση και εφαρμογή εθνικών πολιτικών ώστε η Ελλάδα να πετύχει όλους τους περιβαλλοντικούς και κλιματικούς στόχους που θέτει η ΕΕ και ο ΟΗΕ.

Αυτή είναι η Αλλαγή που χρειαζόμαστε εδώ και τώρα. Ας δώσουμε όλες και όλοι το «παρών» στην Κλιματική Αλλαγή που είναι πραγματικά σημαντική, που έχει πραγματικά ένα νόημα για τις οικογένειες και τις κοινότητές μας, για την Ελλάδα και την Ανθρωπότητα.

Το Συντονιστικό του Κόμματος για τα ΖώαΓίνε Μέλος ή Φίλος Σήμερα

Υποστήριξε ενεργά το κόμμα για τα ζώα, πάρε αποφάσεις, ανάλαβε δράση.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ
Back To Top
animalpolitics.gr