Animalpolitics.gr
Παρουσιάστηκε η εκλογική συνεργασία του Πράσινου και του Φιλοζωικού χώρου

Παρουσιάστηκε η εκλογική συνεργασία του Πράσινου και του Φιλοζωικού χώρου

Μια σημαντική πολιτική συμμαχία ανακοινώθηκε  επίσημα με συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 20.12.2022, στις 12.30 στο «Ολυμπιάς» (6οςόρ.), Αθηνάς 57. Πρόκειται για τη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ&ΜΩΒ, που στοχεύει να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς με την είσοδό της στη Βουλή. 

Στη συμμαχία συμμετέχουν τα κόμματα: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών, Πράσινοι - Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ και το οικοφεμινιστικό κίνημα «Κύκλος».

Μετά από διάλογο τα κόμματα της συμμαχίας έχουν καταλήξει σε κοινές προγραμματικές θέσεις, σε διακήρυξη και σε ένα οργανωτικό πλαίσιο.

Ήδη τα συμμετέχοντα σχήματα έχουν επικυρώσει με αποφάσεις των πολιτικών οργάνων τους τις εισηγήσεις των επιτροπών επαφής. Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των κομμάτων της συμμαχίας που αντιστοιχούν στις ευρωπαϊκές οικογένειες (Ευρωπαίοι Πράσινοι, Πειρατές, Βολτ, Κόμμα για τα Ζώα).

Οι Πράσινοι-Αλληλεγγύη

«Η συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ&ΜΩΒ» στοχεύει όχι μόνο να μπει στη Βουλή αλλά και να συμβάλλει σε ένα βιώσιμο παρόν και μέλλον  για όλους και όλες, χωρίς να ξεχνάμε τους νέους και τις νέες. Θέλουμε να συμβάλλουμε στη μείωση του χρέος μας προς τις επόμενες γενιές και τον πλανήτη», τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου. «Ανησυχούμε για την ποιότητα της δημοκρατίας μας, την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις κοινωνικές ανισότητες και την κλιματική και οικολογική κρίση. Ασκούμε κριτική σε όσα και όσους οδηγούν σε αυτές τις κρίσεις, όμως δεν βλέπουμε όλα αυτά ως μια ευκαιρία για να βαθύνουμε τους διαχωρισμούς στην κοινωνία, αλλά για να δώσουμε ώθηση σε δίκαιες αλλαγές με τη συμμετοχή των πολιτών. Επιδιώκουμε να εκπροσωπήσουμε στην κοινωνία, στην πολιτική και στο κοινοβούλιο προτάσεις, απόψεις, θέσεις και παρεμβάσεις που ενισχύουν την δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες, τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, τη γεφύρωση κοινωνίας και φύσης, την σύνδεση των κλιματικών και οικολογικών λύσεων με την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη.»

Οι Πειρατές

«Το Κόμμα Πειρατών από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του και την εκλογή εκπροσώπων στην Ευρωβουλή, συμμετείχε στην Ευρωομάδα των Πράσινων/EFA» δήλωσε ο Θανάσης Χάντζιος, μέλος της Δ.Ε. του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας. «Θεωρούμε σημαντική τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ανατρεπτικής συνεργασίας, όλων των κομμάτων που άπτονται των θεμάτων της οικολογίας, της φιλοζωίας και της κοινωνίας των πολιτών. Με σκοπό την ευρεία εκπροσώπηση και ακόμη σημαντικότερα τη συμμετοχή, αυτών που διεκδικούν κλιματική δικαιοσύνη, αυτών που δεν έχουν φωνή αλλά κι αυτών που έχουν, ουρλιάζουν και η κοινωνία δεν ακούει, όπως επίσης και αυτών που διεκδικούν την ανατροπή αυτού του συστήματος, για αρμονική συνύπαρξη και σεβασμό των πλανητικών ορίων».

Το Κόμμα για τα Ζώα

Ο επικεφαλής του κόμματος για τα ζώα, Νίκος Ράπτης, μεταξύ άλλων επισήμανε: «Οι φιλόζωοι έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να ψηφίσουν για τα ζώα και όχι για τη γούνα, για το κυνήγι, για τα αδέσποτα και για τα σφαγεία. Είμαστε εδώ για να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή».

Οι Πράσινοι

Ο Μιχαλης Τρεμοπουλος, πρώην ευρωβουλευτής των Πράσινων, τόνισε ότι «η μεγάλη αυτή συμμαχία Πράσινο&Μωβ, προσφέρει στους Έλληνες πολίτες μία εναλλακτική λύση στις εκλογές για τη Βουλή και την Αυτοδιοίκηση». «Σε μία εποχή όπου κυριαρχεί η αντιπαράθεση και η σύγκρουση, εμείς είμαστε μία δύναμη διαλόγου και συνεργασίας, η οποία κατάφερε να συνεννοηθεί και να δημιουργήσει αυτή την πολύχρωμη συμμαχία. Η συμμαχία στοχεύει στην ειρήνη με τη φύση, τους ανθρώπους και τα ζώα. Ταυτόχρονα υποστηρίζει τη μετάβαση σε μία δίκαιη κοινωνία με αλληλεγγύη, διαφάνεια, δικαιοσύνη και χωρίς διαφθορά. Ανήκουμε σε ένα πανευρωπαϊκό πρασινο κύμα που τώρα κερδίζει έδαφος στα Βαλκάνια και στην Ελλαδα».

Ο Κύκλος-Οικοφενιστικό Κίνημα

Η Μαρία Πετεινάκη, εκπροσωπώντας τον πολιτικό φορέα: «Ο Κύκλος- Οικοφεμινιστικό Κίνημα» ανέφερε: «Βρισκόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας ενός οικο-φεμινιστικού και queer κόμματος για να εκφράσει θέσεις που νιώθουμε ότι λείπουν από τον πολιτικό διάλογο ενώ υπάρχουν ξεκάθαρα στην κοινωνία. Διαμορφώνουμε προτάσεις που εμφορούνται από τις αρχές της πολιτικής οικολογίας, της αποανάπτυξης και του συμπεριληπτικού φεμινισμού. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη εποχή, όπου ζούμε την 6η μαζική εξαφάνιση των ειδών, η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ και τα περιθώρια για τη μετρίασή της ελαττώνονται δραματικά. Ο αγώνας για τη φύση και τη βιοποικιλότητα, πάει χέρι-χέρι με έναν αγώνα απέναντι στην πατριαρχία, με έναν αγώνα για την ισότητα, περισσότερη δημοκρατία, διαγενεακή δικαιοσύνη και φυσικά, την ειρήνη. Πιστεύουμε στη δυνατότητα πολλαπλασιασμού της οικολογίας, όταν υπάρχει ποικιλία, αλλά υπάρχει και μαζί. Για αυτό αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη Συμμαχία».


 Πηγή: https://www.amna.gr/pr-view/275195

Γίνε Μέλος ή Φίλος Σήμερα

Υποστήριξε ενεργά το κόμμα για τα ζώα, πάρε αποφάσεις, ανάλαβε δράση.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ
Back To Top
animalpolitics.gr