Animalpolitics.gr
ΟΙ υποψήφιοι για το Πανελλαδικό του Κόμματος για τα Ζώα

ΟΙ υποψήφιοι για το Πανελλαδικό του Κόμματος για τα Ζώα

Οι 29 υποψήφιες/υποψήφιοι που εκδήλωσαν την προθυμία τους να στελεχώσουν τον Πανελλαδικό θεσμό του Κόμματος για τα Ζώα για το επόμενο έτος, έως το 2ο Συνέδριο.

Η επιλογή τους θα γίνει με ψηφοφορία που θα γίνει διαδικτυακά, αποκλειστικά από την εφαρμογή Animal Politics (για iOS και Android) από τη Δευτέρα 18 έως και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, στις 4 μ.μ..

Όσοι είναι μέλη του Κόμματος για τα Ζώα έως την έναρξη της ψηφοφορίας θα επιλέξουν από έναν (1) έως δεκαοκτώ (18) υποψήφιες και υποψήφιους. Σε περίπτωση που υπάρξει κάποια δυσκολία με την εφαρμογή, τα μέλη μπορούν να στείλουν, από την ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει στο κόμμα, ένα μέιλ στο
[email protected]. Θα τους αποσταλεί τότε ένα ψηφοδέλτιο σε μορφή PDF, που θα συμπληρωθεί ιδιοχείρως και θα επιστραφεί φωτογραφισμένο, ώστε να καταχωρηθεί κανονικά. Προσοχή! Σε αυτή την περίπτωση ακυρώνεται η δυνατότηα του συγκεκριμένου μέλους να ψηφίσει από την εφαρμογή. Από κάθε μέιλ μέλους του κόμματος θα μπορεί φυσικά να αποσταλεί μόνο ένα ψηφοδέλτιο σε μορφή PDF.

Σύμφωνα με τον αριθμό των μελών μας την ώρα που γίνεται η ψηφοφορία , αυτός ο Θεσμός θα περιλαμβάνει δεκαοκτώ μέλη, οπωσδήποτε εννέα γυναίκες και οπωσδήποτε πέντε άνδρες. Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι προέρχονται από την Αττική κατά κύριο λόγο, αλλά και από την Κεντρική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα Ιόνια Νησιά, το Νότιο Αιγαίο.

Καλό είναι να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις υποψηφιότητες από την περιφέρεια, ώστε στο Πανελλαδικό μας να εκπροσωπούνται όσο το δυνατό περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Με τιμή
Το προσωρινό Πανελλαδικό

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΘΕΣΜΟ 2021

 

Επιλέξτε από μία/έναν (1) έως δεκαοκτώ (18) υποψήφιες/υποψήφιους!


ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΑΦΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΑΤΤΙΚΗ
ΒΑΛΤΣΙΚ ΒΙΟΛΕΤΤΑ – ΑΤΤΙΚΗ
ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ ΜΑΡΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΔΑΝΑ ΕΛΕΝΗ – ΑΤΤΙΚΗ
ΔΕΔΕ ΕΛΕΝΑ – ΑΤΤΙΚΗ
ΕΓΚΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΚΑΡΥΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΤΣΙΜΙΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ – ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΚΛΗΜΗ ΕΛΕΝΗ – ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΣΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ
ΚΟΥΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΑΤΤΙΚΗ

ΜΑΓΕΡ ΦΡΑΝΚ – ΑΤΤΙΚΗ
ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ – ΑΤΤΙΚΗ
ΝΤΟΚΟΣ ΦΟΙΒΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ
ΠΑΠΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΑΤΤΙΚΗ
ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΑΤΤΙΚΗ
ΡΑΠΤΗΣ ΝΙΚΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΡΟΥΣΣΟΥ ΡΟΖΑ - ΑΤΤΙΚΗ
ΡΟΥΧΩΤΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ – ΑΤΤΙΚΗ
ΣΚΟΥΡΤΑ ΜΑΡΙΑ – ΑΣΤΡΑΔΕΝΗ – ATTIKH
ΣΠΑΗ ΑΝΝΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ
ΤΖΩΡΤΖΟΥ ΜΥΡΤΩ - ΑΤΤΙΚΗ

ΤΣΑΛΑΜΑΝΙΟΥ ΑΥΡΑ – ΑΤΤΙΚΗ
ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΣΩΛΗΣ ΗΛΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗ
ΦΑΚΙΟΛΑ ΝΤΑΪΑΝΑ – ΑΤΤΙΚΗ
ΨΙΛΟΒΙΚΟΥ-ΚΕΪΒ ΛΥΔΙΑ-ΝΤΕΝΙΖ - ΑΤΤΙΚΗ

 

  
Σοφία Βακαλοπούλου-Βαφάκου, Βιολέττα Βάλτσικ, Μαρία Δαλαμάγκα, Ελένη Δανά, Έλενα Δέδε, Γιώργος Έγκαρχος


1. Σοφία Βακαλοπούλου-Βαφάκου
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Καλύβια Θορικού

Μουσικός
Είναι απόφοιτη γενικού Λυκείου, με σπουδές στην κλασσική μουσική με διάκριση στην αρμονία και έπαινο στο πιάνο από το Royal ξ of Music του Λονδίνου.
Λατρεύει τα ζώα, ενώ πάντοτε είχε στο σπίτι της οικόσιτα. Θεωρεί τα ζώα που φιλοξενείς σαν ισότιμα μέλη της οικογένειάς της. Είναι βίγκαν εδώ κι επτά χρόνια για τα ζώα αλλά και για την υγεία και το περιβάλλον.
Τον ελεύθερο χρόνο της παίζει μουσική με διάφορα σχήματα, ενώ κάνει καθημερινά διαλογισμό.
Ονειρεύεται να μεγαλώσει η δεκαεπτάχρονη κόρη της σ' έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και με βαθιά οικολογική συνείδηση.

«Έχω περάσει από διάφορα κόμματα τα οποία ενίοτε νόμιζα πως με εξέφραζαν. Από μικρή σε νεολαίες και διαδηλώσεις. Αλλά στο Κόμμα για τα Ζώα βρήκα πολλά παραπάνω από ρητορικές ιδεολογίες.
Είμαι έτοιμη και αποφασισμένη να συμβάλω όσο μπορώ, ώστε να βάλω το λιθαράκι μου στην διάδοση αυτών που πρεσβεύει το κόμμα μας και αυτών που αντιπροσωπεύουμε, μιας και είναι σχετικά καινούριο στο πολιτικό σκηνικό. Είμαστε η φωνή των ζώων, αυτό που τους λείπει. Η ηθική μου με κάνει να θέλω να τα προστατεύω και να φροντίζω για την ευημερία τους, και, κατ' επέκταση, την ευημερία του πλανήτη μας και όποιου κατοικεί σε αυτόν. Η φύση μας καταστρέφεται καθημερινά, εκούσια ή και ακούσια.
Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας μας. Πρέπει να επικεντρωθούμε στους συνανθρώπους μας που δεν συνδέουν τη φιλοζωία με το περιβάλλον και την πολιτική. Μαζί με τα αδελφικά κόμματα των άλλων χωρών, πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε να βελτιώσουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- τις ζωές όλων των όντων.
Ο αντισπισισμός είναι θεμέλιος λίθος προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, ο ακτιβισμός είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους αφύπνισης των αμφιταλαντευόμενων που από τον καναπέ τους περιμένουν την κατάσταση να αλλάξει. Είμαι αισιόδοξη κι έχω πίστη, στη νεολαία ως επί το πλείστον, να εμπνευστεί από τις δράσεις και τα πιστεύω μας. Γιατί η παιδεία, πάνω από όλα, είναι το όπλο στη φαρέτρα μας για να γίνει αυτός ο κόσμος πιο βιώσιμος».


2. Βιολέττα Βάλτσικ
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής - Αθήνα

Δικηγόρος
Γεννήθηκε στην Πολωνία, όπου αποφοίτησε από Οικονομικό Λύκειο. Από το 1997 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου.
Φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία».
Είναι βίγκαν και ασχολείται με τον ειρηνικό ακτιβισμό, υπέρ των δικαιωμάτων όλων των ζώων. Είναι εθελόντρια στην περιβαλλοντική οργάνωση Aegean Rebreath. Σε καθημερινή βάση ασχολείται με τη σίτιση και τη διάσωση αδέσποτων ζώων που ζουν στους δρόμους του Δήμου Αθηναίων. Ακολουθεί τον Zero Waste τρόπο ζωής.

«Τα μη ανθρώπινα ζώα αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής, κουλτούρας και ιστορίας. Ήδη από τις απαρχές του κόσμου, πολλοί φιλόσοφοι προσπάθησαν να καθορίσουν την ηθική υπόσταση στα άλλα έμβια όντα, με επιχειρήματα κατά το πλείστον ανθρωποκεντρικά, που καταλήγουν να απονέμουν στους ανθρώπους το δικαίωμα να χρησιμοποιούν και να εκμεταλλεύονται κατά βούληση τα ζώα, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Αυτές οι αντιλήψεις ανήκουν στο παρελθόν. Έχουμε ωριμάσει και αναπτυχθεί ως πολιτισμός. Τα άλλα ζώα ζουν μαζί με, όχι για εμάς. Δεν μπορούμε να τα μεταχειριζόμαστε ως περιουσιακό μας στοιχείο ή φυσικούς πόρους.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μη ανθρώπινων ζώων δεν είναι ανταγωνιστικά.
Αυτό που πρέπει να αλλάξει. είναι η κυριαρχική τάση στην πορεία του είδους μας, οι καταστροφικές συνέπειες της οποίας είναι ήδη πολύ αισθητές.
Πιστεύω ότι αυτή την αλλαγή μπορεί να επιφέρει μόνο η μετάβαση της υπάρχουσας πολιτικής σε μια πολιτική που θα υπηρετεί τα συμφέροντα και τη δικαιοσύνη όλων των έμβιων όντων, θεωρώντας τα ως συνύπαρξη. Μία πολιτική που θα σέβεται τη φύση και το περιβάλλον ως τα υπέρτερα έννομα αγαθά, μαζί με την ζωή και υγεία. Ως ανθρωπότητα το οφείλουμε εξάλλου στις επόμενες γενιές.
Σε αυτό το κοινό μας επιχείρημα, θα προσπαθήσω ως νομικός να συνεισφέρω με τις επιστημονικές μου γνώσεις».


3. Μαρία Δαλαμάγκα
Κόμμα για τα Ζώα Θεσσαλίας – Λάρισα
Καθηγήτρια χορού
Είναι καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού, ιδρύτρια της ομώνυμης σχολής μπαλέτου και του ΚΔΑΠ «Fame» .
Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Ράπτη και έχουν μαζί έξι γάτες.
Είναι βίγκαν από το 2014. Ενεργοποιείται στην διάσωση και φροντίδα αδέσποτων ζώων με εθελοντικές δράσεις.
Σπούδασε χορό και αγγλική φιλολογία στο American College of Greece. Είναι διπλωματούχος καθηγήτρια χορού και μέλος καθηγητών της Royal Academy of Dance.
Σπουδάζει μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και είναι μέλος του βραβευμένου γυναικείου φωνητικού συνόλου «indonnation». Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.
Το ενδιαφέρον της για την πολιτική επικεντρώνεται στα δικαιώματα των ζώων και στην απελευθέρωσή τους, παράλληλα με την βελτίωση των συνθηκών ζωής για τους ανθρώπους και την προστασία της φύσης. Στόχος της είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν τον ειρηνικό, βίγκαν, τρόπο ζωής και μέσα από την πολιτική δράση να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των ζώων στην Ελλάδα.

«Η ιστορία του ανθρώπου είναι συνυφασμένη με την εκμετάλλευση των ζώων. Παρόλο που πλέον έχουμε την τεχνολογία και την δυνατότητα να ζήσουμε ειρηνικά με τα συναισθανόμενα πλάσματα του πλανήτη, δυστυχώς η αμάθεια, η αδιαφορία και διάφοροι άλλοι λόγοι οδηγούν στην συνέχιση της άσκοπης βίας προς τους συνοδοιπόρους μας στη Γη. Όποια κι αν είναι η δικαιολογία: “φαγητό”, “παράδοση”, “ένδυση”, “υπόδηση”, “φαρμακολογία”, “κοσμετολογία” κ.λπ., πλέον δεν είναι αποδεκτές στην εποχή της κλιματικής κρίσης που διανύουμε.
Η πολιτική θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και την φιλοζωία. Δεν μπορούμε να κλείνουμε άλλο τα μάτια, ούτε να χαϊδεύουμε τα αυτιά των ψηφοφόρων. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, όταν καλπάζουμε προς τον γκρεμό. Μπορούμε και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με σεβασμό στα άλλα πλάσματα και στον πλανήτη μας. Όσο γρηγορότερα το καταφέρουμε, τόσο καλύτερα για την ανθρωπότητα!».


4. Ελένη Δανά
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Αθήνα
Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σπούδασε Τοπογραφία στο ΤΕΙ Αθήνας και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
Είναι αυστηρά χορτοφάγος, υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των ζώων, με συμμετοχή σε ακτιβιστικές δράσεις.

«Οι ηθικές αξίες μου υπέρ της ισότητας σε κάθε επίπεδο και κατά των όποιων διακρίσεων διαμόρφωσαν τη θέση μου τόσο απέναντι στους ανθρώπους, όσο και στο περιβάλλον και κατ’ επέκταση στα ζώα.
Υποστηρίζω τα δικαιώματα των ζώων ως κοινωνών στο ίδιο με εμάς περιβάλλον και τάσσομαι κατά της βίας και της εκμετάλλευσής τους.
Με την έμπρακτη στήριξή μου στο Κόμμα για τα Ζώα και την ενεργό συμμετοχή μου στους θεσμούς του, επιθυμώ να συνεισφέρω στην οριστική καθιέρωσή του στο πολιτικό προσκήνιο. Θεωρώ καίριο και ευαίσθητο ζήτημα να αποκτήσει την απαραίτητη δύναμη ώστε να ενισχύσει και να προωθήσει τα δικαιώματα όλων των ζώων. Όχι μόνο των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων -κάτι που θα έπρεπε, ούτως ή άλλως να είναι αυτονόητο- αλλά και εκείνων που θα επιτρέψουν την προστασία τους. Μόνο έτσι θα μπορούμε να μιλάμε για κράτος δικαίου βασισμένο στην πραγματική ισότητα».


5. Έλενα Δέδε
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Αθήνα
Δικηγόρος
Γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στο Εργατικό Δίκαιο (Νομική Σχολή Αθηνών) και στο Δίκαιο Κεφαλαιαγοράς (Queen Mary University of London).
Το 2014 έγινε βίγκαν και το 2015 ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice για την προστασία των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα ο οποίος είναι σήμερα μέλος του Eurogroup for Animals και συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση μιας ενιαίας πολιτικής για τα ζώα συντροφιάς εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι δικηγόρος και συνιδρύτρια της startup εταιρείας Woof Together που δραστηριοποιείται στον pet friendly τουρισμό.

«Ως ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών για τα δικαιώματα των ζώων, πιστεύω πώς η επανάσταση της εποχής μας αφορά πρωτίστως στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης ζώων και ανθρώπων και στον επανασχεδιασμό κάθε έκφανσης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του δυτικού κόσμου σε ένα νέο πλαίσιο βιωσιμότητας, αειφορίας και υγείας σε κάθε επίπεδο.
Όλα τα κεκτημένα πλέον ανθρώπινα δικαιώματα κατοχυρώθηκαν μέσα από αγώνες, πιέσεις και στην εποχή που διεκδικήθηκαν φάνταζαν ουτοπικά. Η συνεπής δράση, οι αγώνες και οι ζυμώσεις μέσα στις κοινωνίες απέδειξαν πώς η ανθρωπότητα έχει την πρόοδο ως νομοτελειακή μοναδική επιλογή και σήμερα όλα όσα φάνταζαν κάποτε τρελά θεωρούνται αυτονόητα και εμπεδώνονται ακόμα περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου.
Μέσα από τη συμμετοχή μου στο Πανελλαδικό, θέλω να συμβάλλω ενεργά στο να στηθούν οι βάσεις για μια πολιτική εκπροσώπηση των δικαιωμάτων των ζώων με τρόπο ώστε ο διάλογος μέσα στην κοινωνία για τα δικαιώματα των ζώων να ανοίξει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και να συμπεριλάβει κάθε πολιτικό φορέα, οργάνωση και πολίτη που σήμερα δεν θεωρεί το ζήτημα αυτό προτεραιότητα».


6. Γιώργος Έγκαρχος
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Αθήνα
Μουσικός - Ηλεκτρολόγος - Επιχειρηματίας
Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Ζάκυνθο.
Σπούδασε στα ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων και στο Αττικό Ωδείο (Αρμονία, Σύνθεση, Ενορχήστρωση) κι έχει γνώσεις πληροφορικής.
Είναι επαγγελματίας μουσικός και έχει δική του επιχείρηση μουσικών οργάνων.
Είναι βίγκαν και συμμετέχει σε ομάδες ακτιβιστών για την απελευθέρωση των ζώων πάνω από δέκα χρόνια.

«Liberation for the animals.
Όταν κάνεις πολιτική, ξεκινάς από το να αποκλείεις τη σεχταριστική διάθεση. Πολιτική είναι να ξεπερνάς το μαξιμαλισμό σου – δηλαδή το “όλα ή τίποτα”. Πολιτική είναι να ξέρεις ότι και δίκιο να έχεις πρέπει να καταφέρεις να είναι αποδεκτό, έστω εν μέρει, από τους άλλους. Πολιτική είναι να καταλαβαίνεις ότι υπάρχει «κλειστή» και «ανοιχτή» πολιτική, δηλαδή πολιτική της διαπραγμάτευσης, του εσωτερικού σχεδιασμού, της ανταλλαγής απόψεων, και πολιτική των διακηρύξεων, των δημόσιων συζητήσεων και δηλώσεων. Τέλος, πολιτική είναι αυτό που στην τελική ανάλυση απευθύνεται στους πολλούς και μάλιστα στους πλείστους.
Θα το κάνω για την απελευθέρωση των ζώων.
Δηλώνω ότι είμαι φιλελεύθερος. οπαδός της ανοιχτής κοινωνίας, αντικρατιστής, πιστός
στην αρχή των ελευθέρων συναλλαγών»
.

 


Λεωνίδας Θεοδουλίδης, Γεωργία Καρυδάκη, Φωτεινή Κατσιμίρη, Ελένη Κλήμη, Ιωάννης Κοσμάτος, Παναγιώτης Κούσκος


7. Λεωνίδας Θεοδουλίδης
Κόμμα για τα Ζώα Κεντρικής Μακεδονίας - Θεσσαλονίκη
Τεχνικός Συστημάτων Η/Υ / Προϊστάμενος Μηχανογράφησης Δήμου Παύλου Μελά
Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ και εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικής. Από το 1997 μέχρι σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με υπολογιστές, είτε ως εισηγητής σεμιναρίων, είτε ως τεχνικός συστημάτων.

 

«Κατά το παρελθόν συμμετείχα στα κοινά πάντα με γνώμονα τον ορθολογισμό, την υπεράσπιση των αδυνάτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα για πρώτη φορά εκτός από το μυαλό και η καρδιά μου είναι δοσμένη στον αγώνα για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων απ' όλους, τα ζώα. Είτε είναι κατοικίδια, είτε "παραγωγής", είτε άγρια είναι σαν τα παιδιά, έχουν ανάγκη από μας την φροντίδα και οφείλουμε να τα προστατέψουμε.
Στην εποχή μας όμως, η φιλοζωία δεν πρέπει να μείνει εκεί, πρέπει να περάσει στο επίπεδο της πολιτικής σκέψης και δράσης κι αυτό γιατί η προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων αποτελεί διακύβευμα, τόσο για την ηθική μας υπόσταση, όσο και για την σωτηρία του ίδιου του Πλανήτη, κάτι που θα επιτευχθεί με πολιτικό αγώνα και βαθιές τομές σε νομοθετικό επίπεδο».


8. Γεωργία Καρυδάκη
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής
Δικηγόρος
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κυψέλη.
Είμαι απόφοιτος Νομικής Σχολής (ΕΚΠΑ) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εγκληματολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Συμμετείχε ως μέλος σε Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων Δασικών Χαρτών (ΕΠΕΑ), ως ομιλήτρια στο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Animalia Ο άνθρωπος και τα άλλα ζώα», ως αρθρογράφος σε τμήμα του ομώνυμου βιβλίου και ως μέλος στην εθελοντική νομική ομάδα του WWF Ελλάς.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γιόγκα (E-RYT-200 Yoga Alliance) και μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος.
Αυτή την περίοδο παρακολουθώ πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων (ΕΚΠΑ).
Αν και παιδί της πόλης αγαπάει τα βουνά και συχνά βρίσκεται κοντά τους!

 

«Θεωρώ ότι η γνώση είναι δύναμη και ότι τα κατάλληλα εργαλεία για να επιτευχθεί η ευζωϊα όλο και περισσότερων ζώων είναι η πληροφόρηση, η ενημέρωση, η συζήτηση και η εκπαίδευση. Είμαι αντίθετη με τη χρήση βίας σε κάθε επίπεδο, είτε αυτή ασκείται στο είδος μας, είτε σε άλλα είδη.
Με τη χρήση επιστημονικών δεδομένων, με την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και με το πέρασμα των χρόνων, το είδος μας μπορεί να γίνει δεκτικό ώστε να διευρύνει την αντίληψή του και ικανό να επιτύχει τη σωματική, ψυχική και νοητική σύνδεση με τα άλλα ζώα.
Τέλος, αν και θα ήθελα τα αιτήματα του πολιτικού προγράμματος να ικανοποιηθούν άμεσα (π.χ. να κλείσουν όλα τα σφαγεία), θα είμαι ειλικρινής δηλώνοντας ότι η τακτική που προτείνω να ακολουθηθεί είναι αυτή της σταδιακής προετοιμασίας της ελληνικής κοινωνίας (π.χ. βιντεοσκόπηση των σφαγείων)».


9. Φωτεινή Κατσιμίρη
Κόμμα για τα Ζώα Νοτίου Αιγαίου – Ρόδος
Εκπαιδευτικός
Κατάγεται από τη Ρόδο και είναι εκπαιδευτικός. Έχει δουλέψει σε δημόσια σχολεία στο Λονδίνο και στην Ελλάδα. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού προγράμματος «'Επιστήμες της Αγωγής-Εκπαίδευση με χρήση Νέων Τεχνολογιών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στο πλαίσιο του μαθήματος «Περιβαλλοντική εκπαίδευση με χρήση πολυμέσων», ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΜΕΜΟ», το οποίο αναφέρεται στη σημαντική δράση του Κυνοκομείου Ρόδου, μέσα από την ιστορία ενός σκύλου, του Μέμο. Το ντοκιμαντέρ αυτό προβλήθηκε σε δημόσια σχολεία του νησιού ως εκπαιδευτικό μέσο για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Η αγάπη της για την εκπαίδευση, τα ζώα και τη φύση κατέχει κυριαρχικό ρόλο στο παιδαγωγικό της έργο.
                                        

«Ως εκπαιδευτικός, ευαισθητοποιημένη τόσο σε περιβαλλοντικά θέματα όσο και σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των ζώων, αναλαμβάνω κάθε χρόνο σχολικά προγράμματα και δράσεις σχετικά με την αειφορία και τη βιοποικιλότητα. Ως πολίτης, μέσα από το Κόμμα για τα Ζώα, βρήκα ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τα ζώα και την επιθυμία να κάνουν πράξη πολιτικές ωφέλιμες γι' αυτά, τη φύση και τον άνθρωπο. Η δημιουργία, για πρώτη φορά, ενός κόμματος για τα Ζώα στην Ελλάδα γεννά αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον για τα ζώα αλλά και για τον άνθρωπο».


10. Ελένη Κλήμη
Κόμμα για τα Ζώα Στερεάς Ελλάδας – Χαλκίδα
Συνταξιούχος υπάλληλος ΕΕ
Εργάσθηκε ως γραμματέας στον ιδιωτικό τομέα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έχει λάβει μέρος σε διαμαρτυρίες υπέρ των ζώων. Στην περιοχή της Χαλκίδας είναι γνωστή για τη φιλοζωική της δράση με τα αδέσποτα της περιοχής.

 

«Θεωρώ ότι η βία ξεκινάει από το πιάτο μας. Η ύπαρξη πολιτικού Κόμματος για τα Ζώα είναι αναγκαία, για να φθάσει η φωνή τους μέσα στη Βουλή.
Θα ήθελα να βοηθήσω το κόμμα όπου και όσο μπορώ, με κάθε τρόπο. Πιστεύω στη συνεργασία με όποιον έχει αυτό τον συγκεκριμένο στόχο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για διαχωρισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες. Δεν περισσεύει κανένας σε αυτόν τον αγώνα»
.


11. Ιωάννης Κοσμάτος
Κόμμα για τα Ζώα Ιονίων Νήσων – Αργοστόλι
Εκπαιδευτικός
Γεννήθηκε το 1957. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας και Ψυχολογίας, με μεταπτυχιακές σπουδές και στα δύο πεδία. Υπηρετεί τη δημόσια εκπαίδευση ως Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου. Τα τελευταία 20 χρόνια οργανώνει περιβαλλοντικά σχολικά προγράμματα με θέμα την άγρια ζωή, τη φιλοζωία και τον βιγκανισμό.
Γνώρισε τη φιλοζωία στη διαμονή του στις ΗΠΑ και στη Νορβηγία. Στην Ελλάδα συμμετείχε ως εθελοντής σε προγράμματα της ΚΑΛΛΙΣΤΩ και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, με θέμα τη προστασία άγριας ζωής. Εδώ και δέκα χρόνια είναι μέλος του ΔΣ του Doris Ark στην Κεφαλονιά, όπου φιλοξενούνται 600 αδέσποτα σκυλιά.
Συμμετείχε σε δράσεις για την αναστολή λειτουργίας του Αττικού Πάρκου και εναντίον των εξορύξεων (ορυκτών καυσίμων στο Ιόνιο και χρυσού στη Χαλκιδική) και της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε περιοχές με πλούσια πανίδα και περιβαλλοντική επιβάρυνση.

 

«Με τη παρουσία μου στο πολιτικό Κόμμα για τα Ζώα, κομίζω τη πεποίθησή μου, ότι τα ζώα θα πρέπει να θεωρούνται μέλη της κοινωνίας μας και να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους ανθρώπινους συγκατοίκους τους.
Πολλοί άνθρωποι σοκάρονται και αντιδρούν στην κακοποίηση ενός ζώου. Στη θεσμοθετημένη όμως εκμετάλλευση ή θανάτωση, οι νομοθέτες δεν νιώθουν την ανάγκη να κινητοποιηθούν, για να μην ενοχλήσουν ισχυρά συμφέροντα ή από έλλειψη γνώσης και ευαισθησίας.
Τα ίδια τα ζώα δεν μπορούν να είναι παράγοντες διαμόρφωσης πολιτικών αποφάσεων, αλλά συχνά οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται τα οδηγούν στη κακομεταχείριση, στη κακοποίηση και στο θάνατό τους. Εμείς οφείλουμε να σταθούμε μπροστά από τα ζώα σαν ασπίδα προστασίας, και να προωθήσουμε τη κατάργηση σταδιακά της κτηνοτροφίας, την καθολική απαγόρευση του κυνηγιού, την επικράτηση της φυτοφαγικής διατροφής, την προστασία του περιβάλλοντος από ασύδοτες πολιτικές με σκοπό μόνο το κέρδος. Τέλος, να παρεμβαίνουμε συλλογικά και δυναμικά όπου καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των ζώων.
Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι να διδάξουμε ότι τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα, με τις ίδιες ανάγκες με μας , με ευφυΐα για τις δικές τους ανάγκες. Τότε μόνο θα έχουμε τη χαρά να ζούμε σε ένα κόσμο όπου οι νόμοι και οι συμπεριφορές των ανθρώπων προς τα ζώα θα αντανακλούν τις δικές μας αξίες και οράματα».


12. Παναγιώτης Κούσκος
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Αθήνα
Οδηγός σχολικού λεωφορείου
Έχει εργαστεί σε οικοδομικές εργασίες, ως εργάτης σε εργοστάσιο παπουτσιών, ως ελεύθερος επαγγελματίας (πωλητής ειδών προικός), ως οδηγός μεταφορέας ηλεκτρονικών υπολογιστών σε φορτηγό, ως οδηγός μεταφορέας σιδερένιων κιγκλιδωμάτων και αλουμινένιων συστημάτων σε φορτηγό, οδηγός ταξί. Εδώ και τέσσερα χρόνια εργάζεται ως οδηγός σχολικού λεωφορείου.
Υπήρξε πολλά χρόνια μέλος του φιλοζωικού συλλόγου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι βίγκαν από τις αρχές του 2016 και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων από το 2017.

 

«Όντας αποφασισμένος να υποστηρίζω όλες τις δράσεις και τις κινήσεις που γίνονται υπέρ των ζώων και αναγνωρίζοντας ότι όλα τα κόμματα είναι κατά των ζώων, ενώ το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζει τα δικαιώματα των ζώων είναι το Κόμμα για τα Ζώα, θεώρησα καθήκον να το βοηθήσω και να το υπερασπιστώ. Ο λόγος λοιπόν που υποστηρίζω αυτό το κόμμα δεν είναι γιατί ανήκει στην αριστερά ή στη δεξιά, αλλά επειδή βρίσκεται στην ηθική πλευρά της πολιτικής.
Αυτή η πλευρά δεν έχει δραστηριοποιηθεί μέχρι τώρα, και είναι η μόνη που έχει ανάγκη η ανθρωπότητα, για να βελτιωθούν επιτέλους οι σχέσεις των ζώων και των ανθρώπων και μέσω αυτού οι σχέσεις μας με όλη τη φύση και τους ίδιους τους εαυτούς μας
».Φρανκ Μάγερ, Αλέξιος Μαντζώρος, Φοίβος Ντόκος, Χριστίνα Παπή, Δημήτρης Πέτρου, Νίκος Ράπτης


13. Φρανκ Μάγερ
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Αθήνα
Αναλυτής - Προγραμματιστής – Σύμβουλος Πληροφορικής
Γεννήθηκε στη Γερμανία τον Αύγουστο του 1972 από Γερμανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα.
Σπούδασε ηλεκτρονικός τηλεπικοινωνιών στη Βόννη. Εργάστηκε και εμπλούτισε τις γνώσεις του στην πληροφορική ως υπεύθυνος Πληροφοριακών Συστημάτων στη Γερμανία και έπειτα στην Ελλάδα.
Από το 2004 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της πληροφορικής στην Αθήνα.
Είναι ένθερμος υποστηρικτής του βίγκαν τρόπου ζωής και έχει συμμετάσχει σε ακτιβιστικές δράσεις για τα δικαιώματα όλων των ζώων.

 

«Πιστεύω πως το ακτιβιστικό έργο και η πολιτική φιλοζωία πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται στους αγώνες τους με στόχο την αναγνώριση των δικαιωμάτων όλων των ζώων. Με το να διευρύνουν αφενός την αντίληψη των συμπολιτών μας και αφετέρου να αναδεικνύουν πολιτικές θέσεις και προτάσεις μέσα σε θεσμικά κέντρα λήψεως αποφάσεων.
Έχει έρθει ο καιρός να κατοχυρωθούν και νομικά τα δικαιώματα όλων των ζώων. Το Κόμμα για τα Ζώα έχει τη δυνατότητα να είναι η φωνή τους εκεί που λαμβάνονται οι θεσμικές αποφάσεις».


14. Αλέξιος Μαντζώρος
κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Αθήνα
Αστυνομικός
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανδραβίδα Ηλείας το 1981. Είμαι απόφοιτος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ.
Μετά τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός το 2006-2007 στον Μανταμάδο Μυτιλήνης και Καραβόμυλο Φθιώτιδας, ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μετάφραση και το στρατιωτικό και τεχνολογικό ρεπορτάζ σε διάφορους εκδοτικούς οίκους.
Το 2009 κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου σήμερα υπηρετεί στην Άμεση Δράση Αττικής.

 

«Υιοθέτησα το πρώτο μου ζώο, ένα κακοποιημένο σκύλο από το Ηράκλειο Κρήτης, το 2016. Έκτοτε δραστηριοποιούμαι ως εθελοντής σε πολλά φιλοζωικά σωματεία στην Αττική κι επιδιώκω να συμμετέχω σε πληθώρα δράσεων σχετικά με καθημερινή διάσωση, φροντίδα, φιλοξενία ανήμπορών ζώων, κυρίως σε ό,τι αφορά άμεση ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικά, καθώς και σε οργανωμένες επιχειρήσεις συστηματικής μαζικής περισυλλογής αδέσποτων ζώων για στείρωση (TNR) εντός κι εκτός Αττικής, τόσο μεμονωμένα ως εθελοντής όσο και στα πλαίσια ευρύτερων οργανωμένων δράσεων.
Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα όταν μπήκα στον χώρο της φιλοζωίας, ήταν ο απροσδόκητα μεγάλος κατακερματισμός των φιλόζωων κι η απαράδεκτη τάση για “οχύρωση” πίσω από δογματικές τάσεις και θέσεις και γενικώς η απώλεια της “μεγάλης” εικόνας, με αποτέλεσμα την δημιουργία στρεβλής εντύπωσης περί φιλοζωίας στην κοινωνία γύρω μας. Είμαι λοιπόν υπέρ της εξωστρέφειας στον χώρο της φιλοζωίας και ουσιαστικού ανοίγματος στον γενικό πληθυσμό. Θεωρώ ότι στον άνισο αγώνα για την προστασία των ζώων δεν περισσεύει κανείς, συνεπώς η προστασία των ζώων πρέπει να είναι στο επίκεντρο κι όχι το εγώ του καθενός. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να υπάρχει συνεργασία ακόμα και μεταξύ ετερόκλητων στοιχείων της φιλοζωίας, όχι μόνο μεταξύ λίγων κι “εκλεκτών”. Για να σωθούν τα ζώα, ο μόνος τρόπος είναι να επικεντρωθούμε κι ασχοληθούμε με αυτά, όχι ο ένας με τον άλλον».


15. Φοίβος Ντόκος
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Αθήνα
Αναλυτής συστημάτων
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική, Γραφιστική και Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων. Εργάζεται από το 2006 στην εταιρία PETLINE Α.Ε.

 

«Το να δώσουμε σε όλα τα ζώα πλήρη δικαιώματα και πλήρη προστασία από την εκμετάλλευση κάθε είδους είναι η μόνη οδός διάσωσης και του πλανήτη μας αλλά και των ανθρώπων. Η οικονομικές και ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις στην πολιτική έχουν αποτύχει και είναι ώρα να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.»


16. Χριστίνα Παπή
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Αθήνα
Εκπρόσωπος (2/2020-12/2020) και μέλος προσωρινού Πανελλαδικού (12/2020-1/2021) του Κόμματος για τα Ζώα
Ιατρός
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή της Μπολόνια (Ιταλία) με άριστα και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της αιματολογίας εργαζόμενη σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Υπήρξε ακτιβίστρια για τα ζώα στην Ιταλία, με τους Animalisti Italiani, και συνεχίζει τον ακτιβισμό στην Ελλάδα, όπου επίσης συμμετέχει σε δράσεις για εμβολιασμούς, στειρώσεις και υιοθεσίες αδέσποτων. Μελετάει βιοχημεία της διατροφής και είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της ολικά φυτικής διατροφής και του βίγκαν τρόπου ζωής.

 

«Συμμετέχοντας σε δράσεις για τα ζώα, συνειδητοποίησα ότι ο ακτιβισμός δεν αρκεί για να αλλάξει μαζικά η στάση μας απέναντι στα ζώα. Γι’ αυτό ιδρύσαμε το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα. Πιστεύουμε πως τα δικαιώματα των ζώων χρειάζεται να γίνουν πολιτικό ζήτημα και στη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα κράτη. Κάνουμε πολιτική για να υπάρχει σεβασμός, σε κάθε συναισθανόμενο ον. Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί, όχι μόνο η δικαιοσύνη για όλους, αλλά και η βιωσιμότητα του πλανήτη».


17. Δημήτρης Πέτρου
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Αθήνα
Μέλος προσωρινού Πανελλαδικού Κόμματος για τα Ζώα (12/2020-1/2021)
Ιδιωτικός υπάλληλος
Γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έκανε μεταπτυχιακό στα Δίκτυα Υπολογιστών στη Σχολή Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παντρεμένος με δύο κόρες, είναι αυστηρά χορτοφάγος από το 2011. Έχει συμμετάσχει σε ακτιβιστικές δράσεις. Ένθερμος υποστηρικτής της φυτοφαγίας και των δικαιωμάτων όλων των ζώων.

 

«Εδώ και καιρό, ο άνθρωπος έχει χάσει την αληθινή επαφή με τη φύση. Οικονομικοί λόγοι έχουν οδηγήσει στην υπερ-εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και όλων των μορφών ζωής στον πλανήτη: Κτηνοτροφία, υπεραλίευση, καταστροφή άγριας ζωής.
Τα ζώα χρησιμοποιούνται ως εμπορεύματα, αντικείμενα που θα φέρουν κέρδος. Ακόμα και τα ζώα συντροφιάς πολλές φορές κακομεταχειρίζονται.
Όμως όλα τα μη ανθρώπινα ζώα είναι ίσα. Ο σπισισμός πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Η νομοθετική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ζώων, η μεταστροφή προς μια χορτοφαγική διατροφή, καθώς και η κατανόηση της μη εμπορευματοποίησης κάθε μορφής ζωής θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της σχέσης του ανθρώπου με τον πλανήτη και των υπόλοιπων κατοίκων του».


18. Νίκος Ράπτης
Κόμμα για τα Ζώα Θεσσαλίας - Λάρισα
Εκπαιδευτικός – Διευθύνων Σύμβουλος εκπαιδευτικού οργανισμού
Είναι διδάκτορας Παιδαγωγικής με πτυχίο Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Εργάστηκε σε εκπαιδευτικές δομές κάθε είδους (κρατικά και ιδιωτικά δημοτικά, σεμινάρια, ξένα σχολεία) και δίδαξε Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Ψυχολογία και Πληροφορική στα πανεπιστήμια Αιγαίου και Θεσσαλίας.
Υπήρξε μέλος και στέλεχος πολλών οργανώσεων του φιλοευρωπαϊκού χώρου αριστερά του κέντρου (ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. ΟΠΕΚ, SOS Ρατσισμός) και εξελέγη τέσσερις φορές μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων. Συνεργάστηκε με ευρωβουλευτές.
Έχει γράψει πέντε βιβλία (επιστημονικά, λογοτεχνικά και παιδιά). Το 2020 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το βιβλίο του «Πολιτική Φιλοζωία – Ένα κίνημα γεννιέται».
Είναι νυμφευμένος με την καθηγήτρια χορού Μαρία Δαλαμάγκα.

 

«"Για να μείνουν όλα ίδια πρέπει όλα να αλλάξουν" λέει στον "Γατόπαρδο" ο πρίγκιπας Σαλίνας. Τις τελευταίες δεκαετίες εξαπολύσαμε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της φύσης που μας οδηγεί στον χαμό. Για να υπάρξει ειρήνη, για να έχουν μια ευκαιρία οι επόμενες γενιές να ζήσουν με κάποια αξιοπρέπεια, χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε την Κλιματική Κρίση, να προστατεύσουμε τη Βιοποικιλότητα και να φτιάξουμε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής. Τίποτα από αυτά δεν γίνεται χωρίς ριζική αλλαγή της στάσης μας προς τα ζώα. Η απελευθέρωση των ζώων, η φυτοφαγική μετάβαση και ο οικολογικός μετασχηματισμός είναι τα προαπαιτούμενα για να έχουμε ένα κάποιο μέλλον, για να κάνουμε πολιτική που να έχει κάποιο νόημα».

 


Ρόζα Ρούσσου, Ειρήνη Ρουχωτά, Φωτεινή Σαντοριναίου, Αστραδενή-Μαρία Σκούρτα, Άννα Σπαή, Μυρτώ Τζώρτζου


19. Ρόζα Ρούσσου
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής - Αθήνα
Μέλος προσωρινού Πανελλαδικού Κόμματος για τα Ζώα (12/2020-1/2021)
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου στον Ελληνικό Πολιτισμό. Σήμερα παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» του ΕΚΠΑ. Εθελοντικά έχει συμμετάσχει στις ακόλουθες διοργανώσεις: γενικών καθηκόντων στους Μεσογειακούς αγώνες στην Αθήνα, 1990, στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 στο άθλημα της ιππασίας, στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Παγκόσμιων Θερινών Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.
Από το 2005 συμμετέχει εθελοντικά σε προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης διαφόρων οργανισμών.
Είναι πρόεδρος και εθελόντρια του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών, ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (ΠΦΟ). Συμμετέχει ως μέλος του Eurogroup for Animals στην ομάδα εργασίας για τα ιπποειδή.

 

«Κάθε έμβιο όν έχει το δικαίωμα να ορίζει την ζωή του και αν θέλουμε να πάψουμε να ανήκουμε στα κτήνη του πλανήτη θα πρέπει να γίνουμε η αφορμή να ξεκινήσει μια νέα εποχή για όλο τον κόσμο.
Σε όλους τους πολιτισμούς η δύσκολη εποχή της πανδημίας θεωρείται μια σημαντική τομή κυρίως για την ανθρώπινη σκέψη και νοοτροπία απέναντι στο ζώο, την φύση και τον συνάνθρωπο. Πλέον είναι κατανοητό πως η χρήση τους δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.
Με την δημοσιοποίηση εικόνων και βίντεο μέσα από σφαγεία και χώρους συγκέντρωσης ζώων όλοι πλέον έχουν πρόσβαση στην αλήθεια.
Μέσα από δράσεις, συζητήσεις και συμμετοχή με πολιτικές προτάσεις στα κέντρα αποφάσεων θα καταφέρουμε να αλλάξουμε παγιωμένες αντιλήψεις».


20. Ειρήνη Ρουχωτά
Κόμμα για τα Ζώα Ιονίων Νήσων - Αργοστόλι
Φοιτήτρια
Κατάγεται από την Κεφαλονιά και είναι 21 ετών. Σπουδάζει στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εύχεται να συνεχίσει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ανθρώπων και των ζώων.
Συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις με την ομάδα SAVE YOUR HOOD για ένα ασφαλέστερο και καθαρότερο περιβάλλον.

 

«Θέλοντας η φωνή μου να ακουστεί για τα δικαιώματα των ζώων, καταθέτω την υποψηφιότητα μου στο Πανελλαδικό. Θα συνεισφέρω σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, έτσι ώστε να καταστείλουμε το βασανισμό και την εκμετάλλευση κάθε είδους ζώου στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι, όντες οργανωμένοι και θεσμοθετημένοι μπορούμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη.
Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία συμπονετική, φιλόζωη με σεβασμό και αγάπη για το περιβάλλον.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε!» .


21. Φωτεινή Σαντοριναίου
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Κηφισιά
Καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε δημοσιογραφία, κλασικό και σύγχρονο χορό. Είναι συνέταιρος στη σχολή χορού School of Dance Ε. Μελέντη-Φ, Σαντοριναίου, η οποία λειτουργεί 20 χρόνια.

 

«Θεωρώ πως οι ζωές των ανθρώπων και των ζώων είναι αλληλένδετες και αλληλεξαρτώμενες. Δεν μπορεί να υπάρξει ένας καλύτερος και βιώσιμος κόσμος χωρίς επανεξέταση της ηθικής μας απέναντι στα ζώα και αλλαγή της συμπεριφοράς μας προς αυτά και το περιβάλλον».


22. Μαρία-Αστραδενή Σκούρτα
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Πειραιάς
Εκπρόσωπος Κόμματος για τα Ζώα (2/2020-11/2020)
Ιδιωτική Υπάλληλος
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «ΙΑΣΜΟΣ». Εργάστηκε στο θέατρο και στη διαφήμιση και ως καθηγήτρια χορού. Τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στην ψυχολογία.
Είναι διοργανώτρια της Direct Action Everywhere στην Αθήνα

 

«Η αναγνώριση και η νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μη ανθρώπινων ζώων, αποτελεί ηθική επιταγή και ανάγκη απέναντι στην οποία η ανθρωπότητα δεν επιτρέπεται πια να εθελοτυφλεί. Όσο παραμένουμε εγκλωβισμένοι στα ανθρωποκεντρικά κριτήρια προσέγγισης και αντιμετώπισης του θέματος των δικαιωμάτων των μη ανθρώπινων ζώων, το πρόβλημα θα παραμένει άλυτο.
Ο στόχος είναι η κατάργηση του θεσμοθετημένου ειδισμού και αυτός δεν θα πρέπει να συγχέεται με την φιλοζωία αλλά με την ηθική αποκατάσταση και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Κάθε προγενέστερο, πετυχημένο κίνημα δικαιωματισμού, αφού εκφράστηκε, αρχικά, μέσω του αγώνα των ακτιβιστών, βρήκε, τελικά, την πολιτική του έκφραση και συνεπώς την νομική κατοχύρωση των θέσεών του.
Έτσι και το κίνημα για τα δικαιώματα των μη ανθρώπινων ζώων χρειάζεται να δώσει τις "μάχες" του σε κάθε πεδίο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής».


23. 'Αννα Σπαή
Κόμμα για τα Ζώα Ηπείρου – Πρέβεζα
Δικηγόρος
Δικηγόρος του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, με έδρα στην Πρέβεζα. Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ιδρυτικό Μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Ζηρού. Ακόλουθος του βιγκανισμού.

 

«Η σύγχρονη πολιτική πρέπει να λάβει υπόψη την αλληλένδετη σχέση που συνδέει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς και να πάψει να είναι προσηλωμένη στενόμυαλα στα κακώς εννοούμενα συμφέροντα των πολιτών, τα οποία είναι ανεξάρτητα από τη βιωσιμότητα και την ευημερία τους.
Τα σημερινά δεδομένα της έλλειψης ελευθερίας και σεβασμού στα μη ανθρώπινα πλάσματα, απόρροια της προσπάθειας της ανθρωπότητας, να κατανοήσει μόνο τον εαυτό της και όχι τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη, δεν είναι η λογική έκβαση της ιστορίας. Πλέον, υπάρχει η συνειδητοποίηση, ιδίως από τους νέους, ότι η ανθρωπότητα μπορεί να έχει έναν υγιή προσανατολισμό, μόνο όταν τα επιτεύγματά της βασίζονται σε ένα οικονομικό σύστημα, που λαμβάνει υπόψη του και τα ζώα, ως συναισθανόμενα όντα.
Στη χώρα μας, πρέπει να εκσυγχρονιστεί η ελληνική νομοθεσία, προβλέποντας για τα ζώα δικαιώματα και συμφέροντα. Η βιομηχανοποιημένη κτηνοτροφία και οι οικολογικές της συνέπειες, πρέπει να αναχαιτιστούν και να προβλεφθούν οργανικές φάρμες ζώων, φιλικές στο περιβάλλον. Οι αντιλήψεις εν τέλει μπορούν να αλλάξουν, με την ενημέρωση, τα κατάλληλα ερωτήματα, την συνειδητοποίηση και την ενθάρρυνση σε νέες εναλλακτικές, πέρα από τα παλαιά στερεότυπα. Η στόχευση πρέπει να είναι συγχρόνως στο προσωπικό, στο τοπικό και στο οικουμενικό επίπεδο».


24. Μυρτώ Τζώρτζου
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Αθήνα
Δημοσιογράφος
Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και κατοικεί. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.
Εργάζεται στα μίντια- περιοδικά και εφημερίδες- από το 1998. Εδώ και τρία χρόνια έχει το site https://petpet.news, το οποίο ασχολείται με όσα γίνονται με τα ζώα στην Ελλάδα, ως επί το πλείστον, αλλά και στο εξωτερικό. Από το 2012 είναι εθελόντρια σε φιλοζωικές οργανώσεις.

 

«Τα ζώα έχουν και αυτά δικαίωμα στη ζωή. Όπως εμείς, έτσι και εκείνα έχουν μία και μοναδική ζωή. Είναι ανήθικο να μην τα αφήνουμε να τη ζήσουν. Και όχι μόνο δεν τα αφήνουμε να ζήσουν αλλά τα εκμεταλλευόμαστε και τα σκοτώνουμε με το χειρότερο τρόπο. Υποφέρουν δίπλα μας για το δικό μας κέρδος. Το Κόμμα για τα Ζώα θα αγωνιστεί για να μπορούν και εκείνα να ζουν χωρίς πόνο και εκμετάλλευση τη ζωή τους. Η ζωή τους ανήκει σε αυτά, όχι σε εμάς».

 


Αύρα Τσαλαμανιού, Παναγιώτα Τσιριμώκου, Ηλίας Τσώλης, Νταϊάνα Φακιολά, Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ


25. Αύρα Τσαλαμανιού
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Γλυφάδα
Κτηματομεσίτρια
Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Φωτογραφία στην Ιταλία. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.
Εργάζεται ως κτηματομεσίτρια.
Είναι Πρόεδρος της Φιλοζωικής Γλυφάδας.
Είναι στιχουργός και συγγραφέας θεατρικών βιβλίων για τα ζώα (Avra CD Youtube). Αγαπά κάθε είδους ζωής και φροντίζει για το καλό της.

 

«Πιστεύω ότι το νέο αίμα στην πολιτική σκηνή όπου θα καλύπτει από όλο το μήκος και το πλάτος της σημερινής κοινωνίας μας είναι αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα».


26. Παναγιώτα Τσιριμώκου
Κόμμα για τα Ζώα Στερεάς Ελλάδας – Ερέτρια
Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας
Γεννήθηκε στην Ερέτρια Ευβοίας.
Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Εργάσθηκε αρχικά σε Φροντιστήρια και έπειτα ως Αναπληρώτρια σε Δημοτικά και Γυμνάσια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Σήμερα συμμετέχει σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο.
Σε όλη της τη ζωή αγωνίζεται για τα δικαιώματα της φύσης και των ζώων, με τον σύζυγό της Χορστ Βολφ. Είναι μπλόγκερ από το 2010 (https://eretria-vegans.blogspot.com/).
Μέχρι σήμερα δεν είχε ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.

27. Ηλίας Τσώλης
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Αθήνα
Στατιστικολόγος
Σπούδασε ψυχολογία (Bsc Psychology, Msc in Organizational Psychology) και αγγλική φιλολογία. Είναι εθελοντής στην ANIMA και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων.

 

«Ελευθερία από πείνα, δίψα, αστεγία, αρρώστιες, και προστασία φυσικού περιβάλλοντος, σε ανθρώπους και ζώα».


28. Νταϊάνα Φακιολά
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής – Αθήνα
Εκπρόσωπος (2/2020-12/2020) και μέλος προσωρινού Πανελλαδικού (12/2020-1/2021) του Κόμματος για τα Ζώα
Δασκάλα και μεταφράστρια
Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβρη του 1969 σε ακαδημαϊκό περιβάλλον και τελείωσε το Αρσάκειο. Σπούδασε Γερμανική Γλώσσα στη Γερμανία και Γερμανική Λογοτεχνία στο USC των ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές σπουδές σε Organizational Change Management στο New School University, στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σήμερα ασχολείται με μεταφράσεις και μαθήματα Γερμανικών.

 

«Οι φωτογραφίες από μικρά γουρουνάκια σε άθλιες συνθήκες ήταν αρκετές για να πάρω την πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου. Το ταξίδι μου στον βιγκανισμό ξεκίνησε πριν περίπου 11 χρόνια, όταν αποφάσισα να μην είμαι μέρος αυτού του εγκλήματος: στην εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων.
Η ευθύνη μας απέναντι στις επερχόμενες γενεές για την διάσωση του περιβάλλοντος επιβάλει την δημιουργία του Κόμματος για τα Ζώα. Το Κόμμα για τα Ζώα έχει ως φιλοσοφία την ισορροπία μεταξύ ανθρώπων, ζώων και φύσης τα οποία είναι αλληλένδετα.
Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα δείχνει την ευαισθησία μας και το επίπεδο πολιτισμού μας. Η στάση μας όμως απέναντι στα ζώα, την φύση ακόμα και στους ανθρώπους είναι σκληρή. Στον 21ο αιώνα είναι επιβεβλημένο να αλλάξει το μοντέλο διαβίωσης, τι, πώς και πόσο καταναλώνουμε, πώς ψυχαγωγούμαστε, τι είδους ενέργεια χρησιμοποιούμε. Ο πλανήτης δεν έχει ανεξάντλητους πόρους, τα ζώα δεν είναι αντικείμενα, η βιοποικιλότητα είναι απαραίτητη και τα απορρίμματα χρήσιμα.
Προς το παρόν, η συμπεριφορά μας σε αυτήν την χώρα, απέναντι στον πλανήτη είναι σαν να υπάρχει ένας ακόμα, απέναντι στα ζώα κτηνώδης, η βιοποικιλότητα μας αφήνει αδιάφορους και δεν αξιοποιούμε τα απορρίμματα.
Το κόμμα έχει σχέδιο πολιτικής δράσης με συγκεκριμένους στόχους και όραμα.
Για να επιτευχθούν όλα αυτά, σε μια χώρα που βρίσκει συνεχώς παραθυράκια, χρειάζεται αυστηρό νομικό πλαίσιο υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, τήρησή των νόμων, επιβολή των ποινών. Ως εκ τούτου η δημιουργία και η ενίσχυση του Κόμματος για τα Ζώα είναι άκρως αναγκαία. Από τα πρώτα στάδια της ίδρυσης του κόμματος για τα ζώα βρέθηκα να συμμερίζομαι το όραμα του
».


29. Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ
Κόμμα για τα Ζώα Αττικής - Αθήνα
Μέλος προσωρινού Πανελλαδικού Κόμματος για τα Ζώα (12/2020-1/2021)
Δημοσιογράφος-τηλεπαρουσιάστρια
Γεννήθηκε στο Λονδίνο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του St. George College και από την τριετή Δημοσιογραφική Σχολή Σπ. Μελά.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και εκφωνήτρια στην ΥΕΝΕΔ και στην ΕΡΤ2 και, μετά την συνταξιοδότησή της, ως ελεύθερη επαγγελματίας.

 

«Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα πρέπει να αλλάξει. Ο σύγχρονος πολιτισμός έχει φτάσει πλέον, στο σημείο, εκείνο, της ωριμότητας, στο οποίο μπορεί να αντιληφθεί την αξία της ζωής, του κάθε πλάσματος.
Αυτό που απαιτείται είναι η προώθηση αυτής της πραγματικότητας, με αγώνα και επιμονή, ώστε να γίνει αποδεκτή από κράτη και πολίτες.
Το Κόμμα για τα Ζώα είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να φέρει εις πέρας μία τέτοια αποστολή και να γίνει η φωνή τους. Ας συστρατευτούμε».

 


 Γίνε Μέλος ή Φίλος Σήμερα

Υποστήριξε ενεργά το κόμμα για τα ζώα, πάρε αποφάσεις, ανάλαβε δράση.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ
Back To Top
animalpolitics.gr