Animalpolitics.gr
Η Vegan Society για το εμβόλιο κατά του COVID-19

Η Vegan Society για το εμβόλιο κατά του COVID-19

Σήμερα, όλα τα φάρμακα δοκιμάζονται σε ζώα, ενώ στα συστατικά τους συχνά συμπεριλαμβάνονται ζωικά συστατικά. Ως εκ τούτου, οι βίγκαν καλούνται συχνά να λάβουν δύσκολες αποφάσεις όσον αφορά τη χρήση τους. Πολλοί βίγκαν θεωρούν ότι προκειμένου να ακολουθήσουν κάποια φαρμακευτική αγωγή, υποχρεώνονται σε ανεπιθύμητους και αναξιοπρεπείς συμβιβασμούς στις πεποιθήσεις τους.

Μπορείτε να διαβάσετε
χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον βιγκανισμό και τα φάρμακα, και για το θέμα των ζωικών προϊόντων στα φάρμακα.

Ποτέ ωστόσο δεν ήταν πιο σημαντικό για εμάς να θυμίσουμε τον
ορισμό του βιγκανισμού όσον αφορά τη λήψη φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων.

Ο ορισμός του βιγκανισμού αναγνωρίζει ότι δεν είναι πάντοτε εφικτό ή χρήσιμο να αποφεύγεται η χρήση ζωικών, ιδίως στο πλαίσιο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Στην περίπτωση του Covid-19, ο εμβολιασμός είναι κρίσιμος για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να σωθούν πολλές ζωές. Δεδομένου ότι προς το παρόν όλα τα εμβόλια δοκιμάζονται σε ζώα, θα ήταν αδύνατο να έχουμε σήμερα ένα εμβόλιο που να έχει δημιουργηθεί χωρίς δοκιμές σε ζώα.

Η Vegan Society εργάζεται για ένα μέλλον στο οποίο τα ζώα δεν θα παίζουν κανένα ρόλο στη ιατρική. Η καμπάνια μας
«Make More Medicines Vegan» αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε με οργανισμούς όπως το «Animal Free Research UK» .Ενδιαφερόμαστε βαθιά για αυτά τα ζητήματα, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι σε αυτόν τον τομέα απέχουμε ακόμα πολύ από τον στόχο μας.

Να τι σκέφτεται για το θέμα αυτό το Animal Free Research UK: «Ακόμα κι αν είχαμε καταφέρει να αναπτύξουμε μια θεραπεία για το COVID-19 χωρίς αυτή να έχει δοκιμαστεί σε ζώα, σήμερα αυτή δεν θα τηρούσε την υφιστάμενη νομοθεσία  και τους όρους των ελεγκτικών μηχανισμών, που παγκοσμίως απαιτούν τα όποια νέα φάρμακα και οι θεραπευτικές αγωγές να δοκιμάζονται κλινικά στα ζώα πρώτα, πριν δοκιμαστούν σε ανθρώπους. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει δοκιμές πρώτα σε ποντίκια, αρουραίους ή κουνέλια και στη συνέχεια σε σκύλους ή σε πιθήκους. Αυτές οι δοκιμές απαιτούνται από το νόμο. Δυστυχώς, σύμφωνα με τον νόμο, δεν γίνονται αποδεκτά φάρμακα που προηγουμένως δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε αυτούς τους κανονισμούς, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά πειραματικά πρωτόκολλα χωρίς να χρησιμοποιούνται ζώα και οι δοκιμές σε ανθρώπινες να γίνονται  γρήγορα, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Συνεργαζόμαστε επίσης με βουλευτές, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η φαρμακευτική έρευνα χωρίς ζώα να αποκτήσει εξέχουσα θέση στην πολιτική ατζέντα και τελικά να οδηγήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές στους νόμους
».

Στην απίθανη περίπτωση που οι εμβολιασμοί για τον COVID-19 είναι υποχρεωτικοί και επιτραπεί η εξαίρεση μόνο για άτομα με ορισμένες θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, ένας βίγκαν που θα ήθελε  να αρνηθεί τον εμβολιασμό θα μπορούσε να ζητήσει να ενταχθεί σε αυτήν την κατηγορία, των αντιρρησιών συνείδησης.

Θα θέλαμε ωστόσο να καταστήσουμε σαφές ότι η Vegan Society ενθαρρύνει τους βίγκαν να φροντίζουν την υγεία τους και την υγεία των άλλων, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι αποτελεσματικοί υποστηρικτές του βιγκανισμού και των άλλων ζώων. Δεδομένου ότι ο εμβολιασμός δεν φαίνεται πως θα είναι υποχρεωτικός, ο καθένας μας έχει την ευθύνη να αποφασίσει μόνος του για το αν θα εμβολιαστεί, και να το κάνει με τεκμηριωμένο τρόπο, με την υποστήριξη των ιατρών του, έχοντας υπόψη του τον ορισμό του βιγκανισμού.

 Πηγή: https://www.vegansociety.com/news/news/vegan-society-response-covid-19-vaccine

Γίνε Μέλος ή Φίλος Σήμερα

Υποστήριξε ενεργά το κόμμα για τα ζώα, πάρε αποφάσεις, ανάλαβε δράση.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ
Back To Top
animalpolitics.gr