Animalpolitics.gr
Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να σταματήσει το μαρτύριο των ζώων στο Ελμπεΐκ

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να σταματήσει το μαρτύριο των ζώων στο Ελμπεΐκ

Εδώ και τρεις σχεδόν μήνες, δύο φορτηγά πλοία περιπλανώνται στη Μεσόγειο φορτωμένα με δυόμισι χιλιάδες βοοειδή. Από τη στιγμή που το «φορτίο» τους αρρώστησε από καταρροϊκό πυρετό, λίγο μετά τον απόπλου από την Ισπανία, στα μέσα Δεκεμβρίου 2020, κανένα λιμάνι δεν επιθυμεί να το δεχθεί. Τα ζώα βιώνουν επί μήνες μια ανείπωτη τραγωδία. Άρρωστα, νηστικά, διψασμένα, στοιβαγμένα, ακάθαρτα... To ένα από τα πλοία, το Καρίμ Αλλάχ, επέστρεψε στην Καρθαγένη και όπως μαθαίνουμε από τον διεθνή τύπο, τα ζώα θανατώνονται ένα-ένα αμέσως μόλις αποβιβαστούν

Αφού δεν έγινε δεκτό στη Λιβύη, το δεύτερο πλοίο, το Ελμπεΐκ, κατέφυγε στην Αμμόχωστο, στην κατεχόμενη Κύπρο. Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, η Ευρωβουλευτής του ολλανδικού Κόμματος για τα Ζώα Άνια Χάζεκαμπ και άλλοι φιλόζωοι διεθνοποίησαν το ζήτημα. 


Η διαδρομή του Ελμπεΐκ: 18/12/2020: απόπλους από την Ταραγόνα (Ισπανία). 29/12/2020-1/1/2021: στάθμευση στο Ντερίντζε (Τουρκία). 25/1/2021: Τρίπολη (Λιβύη). 1/2/2021-4/2/2021: Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος). 19/2/2021: Αγκυροβόλησε στα ανοικτά της Αμμοχώστου (κατεχόμενη Κύπρος) 

Πηγή: The Guardian


Την 6η Μαρτίου 2021, το Ελμπεΐκ κατέπλευσε στα ελληνικά ύδαταMετά από παραίνεση της Επιτρόπου Υγείας της ΕΕ κ. Στέλλας Κυριακίδου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η αρμόδια υφυπουργός κ. Φωτεινή Αραμπατζή, επέτρεψαν να ανεφοδιαστεί το πλοίο με τρόφιμα, νερό και καύσιμα. Δεν αποδέχτηκαν όμως το διάβημα φιλοζωικών οργανώσεων, όπως π.χ. της Compassion in World Farming EU και της υπευθύνου της, Όλγας Κήκου, να  επιβιβαστεί επιτέλους στο πλοίο κλιμάκιο κτηνιάτρων και να διαπιστώσει την κατάσταση των ζώων, αναφορικά με την υγεία και την ευζωία τους.

Η ελληνική κυβέρνηση διαφημίζει πως στον νέο νόμο για τα ζώα συντροφιάς αναγνωρίζονται οι «πέντε ελευθερίες» για όλα τα ζώαΚαι οι πέντε καταπατώνται με ωμότητα, κυνισμό και διάρκεια στον κολασμένο πλου του Ελμπεΐκ.

  

Στιγμιότυπα από βίντεο που τραβήχτηκαν στο Ελμπεΐκ την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 από το Animal Welfare Foundation


Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα καλεί την κυβέρνηση να επέμβει και να βάλει ένα τέλος στο κολαστήριο του Ελμπεΐκ. Να επιβιβαστούν, όπως ζητούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κόμματα της Πολιτικής Φιλοζωίας και οι φιλοζωικές οργανώσεις κτηνίατροι στο πλοίο, να εξετάσουν τα ζώα να τα φροντίσουν όπως τους αξίζει, μετά από την τρίμηνη ταλαιπωρία!

Κι αν θέλουμε να πάμε ακόμα πιο πέρα, ας αναζητήσουμε πολιτικοί και πολίτες μαζί, κάποιους χώρους και λίγους πόρους, ώστε να παρασχεθεί άσυλο στους επιζήσαντες αυτής της τραγωδίας, χωρίς κανένας πια να τα ενοχλήσει ποτέ, έως το τέλος της ζωής τους. Είμαστε χρεωμένοι ως ανθρωπότητα για όσα ανείπωτα υπέστησαν αυτά τα ζώα, παρά τους αυστηρούς μας νόμους μας και τις δακρύβρεχτες φιλοζωικές μας διακηρύξεις. Ας είμαστε εμείς, η Ελλάδα, που θα αναλάβει το χρέος της έμπρακτης εξιλέωσής μας για αυτό το έγκλημα!

 Γίνε Μέλος ή Φίλος Σήμερα

Υποστήριξε ενεργά το κόμμα για τα ζώα, πάρε αποφάσεις, ανάλαβε δράση.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ
Back To Top
animalpolitics.gr