Animalpolitics.gr
Για να μπορούμε να κάνουμε καλό στα ζώα, πρέπει πρώτα να είμαστε εμείς καλά

Για να μπορούμε να κάνουμε καλό στα ζώα, πρέπει πρώτα να είμαστε εμείς καλά

Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, πολλοί δεν μπορούμε (ή δεν μπορούμε εύκολα) να βγούμε στα συνήθη δρομολόγια για να ταΐσουμε αδέσποτα στις αποικίες που φροντίζουμε.

Είναι πολύ σημαντικό να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες. Δεν αρκεί η πρόθεση να θέλουμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτά μας, που αυτό θα το κάνουμε τελικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πρέπει να προφυλάξουμε την υγεία μας, καθώς και την υγεία των άλλων γύρω μας.

Για να μπορέσουμε να κάνουμε καλό σε άλλους, πρέπει πρώτα να είμαστε εμείς καλά. Είναι προτιμότερο να μην πηγαίνουμε για τάισμα το ίδιο συχνά από ό,τι σε κανονικές συνθήκες ή να μην τοποθετούμε φαγητό και νερό σε όλα τα σημεία που τοποθετούσαμε παλιά (ώστε να συντομεύσουμε το δρομολόγιο), παρά, λόγω έκθεσής στον κορωνοϊό, να υποχρεωθούμε να μην πηγαίνουμε καθόλου για ταΐσματα. Τότε όλα τα ανήμπορα πλάσματα που εξαρτιούνται από εμάς, τόσο στο δρόμο όσο και στην φιλοξενία μας, θα υποφέρουν ακόμα περισσότερο και θα μείνουν εντελώς αβοήθητα. Προσέχουμε τώρα τον εαυτό μας περισσότερο από ποτέ για να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να προσέχουμε και τα ζώα!

Σίγουρα παίρνουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αυτοπροστασίας κατά την διάρκεια του ταΐσματος:

-Φοράμε γάντια μίας χρήσης οποτεδήποτε αγγίζουμε άγνωστη ξένη επιφάνεια.

-Δεν πιάνουμε έπειτα με αυτά οποιοδήποτε άλλο δικό μας αντικείμενο γιατί μπορεί να επιμολυνθεί κι αυτό με την σειρά του

-Η χρήση γαντιών μίας χρήσης σε καμία περίπτωση δεν καθιστά περιττή το πλύσιμο των χεριών στη συνέχεια

-Στην συνέχεια τα αφαιρούμε προσεκτικά και τα πετάμε σε κλειστούς κάδους.

-Τηρούμε πάντα σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας με κατάλληλα αντισηπτικά και καθαριστικά

-Αποφεύγουμε συνάθροιση με άλλους ανθρώπους αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο

-Δεν εκβιάζουμε την τύχη μας και δεν βγαίνουμε έξω αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

-Κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας ειδικά σε κλειστούς χώρους, τουλάχιστον δυο μέτρα.

-Κατά περίπτωση, φοράμε ιατρική μάσκα ώστε να προστατεύσουμε τους γύρω μας. H ιατρική μάσκα είναι άχρηστη μετά από 24 ώρες από την χρήση της ή αν έχει μαζέψει υπερβολική υγρασία πριν από αυτό.

Προτιμάμε έτσι ή αλλιώς ώρες χωρίς αιχμή, αλλά τώρα ακόμα περισσότερο. Να μην συνεισφέρουμε στο κλίμα τρομολαγνείας που καλλιεργούσαν διάφοροι ανεύθυνοι όταν έβγαιναν έξω χωρίς λόγο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άδικες κατηγορίες και επιθέσεις ενάντια σε όσους ταΐζουμε και φροντίζουμε αδέσποτα ζώα.

Ήδη έχουν αναφερθεί περιστατικά τραμπουκισμού εις βάρος φιλόζωων εθελοντών που βγήκαν να τοποθετήσουν τροφές σε αδέσποτα την πρώτη μέρα μετά την απαγόρευση. Σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε δικαιώματα κι αφορμές να μας γίνουν επιθέσεις, και σε τέτοια περίπτωση καλούμε απευθείας την αστυνομία μέσω του 100.

Σε καμία περίσταση δεν αξιοποιούμε προσχηματικά τη δυνατότητα «6» του εντύπου για τις «Μεμονωμένες Μετακινήσεις» ή τη «Βεβαίωση μετακίνησης για τη Σίτιση Αδέσποτων Ζώων» της ΚΕΔΕ. Αποθαρρύνουμε και καταγγέλλουμε κάθε καταχρηστική αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων που κατακτήθηκαν με δυσκολίες, χάρη στην αυταπάρνηση, την ανιδιοτέλεια και την αγωνιστικότητα χιλιάδων φιλόζωων και του φιλοζωικού κινήματος της πατρίδας μας.   

Αναζητούμε βοήθεια και συνεργασία με άλλους φιλόζωους εθελοντές της περιοχής μας. Είναι δύσκολη ώρα κι όλοι πρέπει να «βάλουμε πλάτη» για τα ζώα!

 Γίνε Μέλος ή Φίλος Σήμερα

Υποστήριξε ενεργά το κόμμα για τα ζώα, πάρε αποφάσεις, ανάλαβε δράση.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ
Back To Top
animalpolitics.gr