Animalpolitics.gr
Απάντηση στην πρόταση για συμμετοχή του Κόμματος για τα Ζώα στο «Φόρουμ για διάλογο και εκλογική συμπαράταξη των δυνάμεων της Πολιτικής Οικολογίας»

Απάντηση στην πρόταση για συμμετοχή του Κόμματος για τα Ζώα στο «Φόρουμ για διάλογο και εκλογική συμπαράταξη των δυνάμεων της Πολιτικής Οικολογίας»

1. Η πρόταση για ενότητα των Πράσινων δυνάμεων δεν μας αφορά. Εκπροσωπούμε ένα διαφορετικό, αυτοτελές πολιτικό ρεύμα, την Πολιτική Φιλοζωία! Είμαστε μιας διεθνής πολιτική αντίληψη για τα ζώα, τη φύση και τους ανθρώπους, που υπερβαίνει τους «Πράσινους», στο βαθμό που αυτοί, τουλάχιστο έως σήμερα:

(α) Ενισχύουν ή αδιαφορούν για την κτηνοτροφία, αγνοώντας ή παραβλέποντας πως είναι ο ένας από τους δύο πυλώνες της Κλιματικής Κρίσης και ο βασικός υπεύθυνος για την 6η Μαζική Εξαφάνιση των Ειδών και για τη μη βιωσιμότητα του τρόπου ζωής μας.

(β) Στο όνομα της «πολυθεματικής» πολιτικής τους και της συμμετοχής τους σε κυβερνητικά σχήματα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι Πράσινοι υποβαθμίζουν συστηματικά την ευζωία των ζώων και την προστασία της φύσης. Πρόσφατα, στην Ελλάδα, είδαμε ιστορικά στελέχη της Πολιτικής Οικολογίας που συμμετείχαν στην κυβέρνηση:
• να θεωρούν το κυνήγι
εργαλείο (sic) περιβαλλοντικής διαχείρισης,
• να
μην καταψηφίζουν τις εξορύξεις ορυκτών καυσίμων από τις ελληνικές θάλασσες,
• να
καθιερώνουν τη σφαγή των ζώων χωρίς αναισθησία,
• να
αποδέχονται τη γουνοποιία ως μοχλό... ανάπτυξης,
• να...
επιδοτούν συστηματικά την κτηνοτροφία κ.ά.   

2. Για εμάς, κρίσιμα πολιτικά ζητήματα είναι η απελευθέρωση των ζώων, η φυτοφαγική μετάβαση και ο οικολογικός μετασχηματισμός (ο οποίος προϋποθέτει τα δύο προηγούμενα). Αυτά όμως, ελάχιστα απασχολούν τα κόμματα του προτεινόμενου φόρουμ προς το παρόν. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πολυσέλιδα ντοκουμέντα του συνεδρίου σας (
απόφαση συνεδρίου, απόφαση για τη συγκυρία και πρόσκληση στο φόρουμ) η λέξη «ζώα» αναγράφεται μόνο... στον τίτλο του κόμματός μας!)

Είναι προφανές πως η πολιτική απόσταση που μας χωρίζει, στα ζητήματα που είναι για εμάς σημαντικά, καθιστά άκυρη και/ή άκαιρη κάθε σκέψη για πολιτική και εκλογική μας συμπόρευση.

Αν προχωρούσαμε σε αυτή την κατεύθυνση, η συγκόλλησή μας θα συσκότιζε το στίγμα όλων μας και θα μας δημιουργούσε άβολες και δυσάρεστες καταστάσεις.

Η εμπειρία μας διδάσκει πως αυτού του είδους οι συμπαρατάξεις, ακόμα και όταν προκύπτουν από ευγενή κίνητρα, είναι θνησιγενείς και δημιουργούν εντέλει περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν.

Σε ότι μας αφορά, έχουμε επιλέξει να διεκδικούμε την εντολή των πολιτών με καθαρό και ολοκληρωμένο τρόπο. Θέλουμε υποστήριξη για να εφαρμόζουμε το σύνολο των πολιτικών μας προτάσεων για τα ζώα, για τη φύση και για τους ανθρώπους. Eννοούμε αυτή να τη ζητούμε από τους ψηφοφόρους με καθαρό τρόπο, ως αυτοτελής πολιτική δύναμη. Θεωρούμε πως μόνο έτσι θα σφυρηλατήσουμε με τους πολίτες μακροπρόθεσμους και βιώσιμους πολιτικούς δεσμούς, ικανούς να προωθούν τις πολιτικές μας και όχι τους πολιτικούς μας.

Θέλουμε ασφαλώς να έχουμε καλές πολιτικές σχέσεις και με εσάς, τους Πράσινους και με όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Οικολογίας, όπως εξάλλου και με όλα τα δημοκρατικά κόμματα. Σκοπεύουμε να συνεννοούμαστε μαζί σας για να αναλαμβάνουμε κοινές πολιτικές πρωτοβουλίες, να υλοποιούμε κοινές δράσεις και να οργανώνουμε κοινές εκδηλώσεις, ιδίως για την Κλιματική Κρίση, τη Βιοποικιλότητα και τη Βιωσιμότητα, τρεις ενότητες που, τουλάχιστο στις διακηρύξεις, αποτελούν προτεραιότητα για εσάς και για εμάς, παρά τις μεγάλες διαφορές στο πώς τις αντιμετωπίζουμε.

Προτιμούμε όμως αυτό να γίνεται σε διμερή ή σε ανοικτή, κατά περίσταση, πολυμερή βάση. Θεωρούμε σημαντικό οι πολιτικές μας σχέσεις με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να αντιστοιχούν στην πολιτική πραγματικότητα και στην ιδιοσυστασία του καθενός. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστούμε για την πρότασή σας και ευχόμαστε καλή τύχη σε όλα τα κόμματα της Πράσινης συμπαράταξης

Οι
Επικεφαλής, το Συντονιστικό και το Πανελλαδικό του Κόμματος για τα Ζώα

Πληροφορίες: [email protected] [email protected]Γίνε Μέλος ή Φίλος Σήμερα

Υποστήριξε ενεργά το κόμμα για τα ζώα, πάρε αποφάσεις, ανάλαβε δράση.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ
Back To Top
animalpolitics.gr