Animalpolitics.gr
 Συνέντευξη τύπου του Κόμματος για τα Ζώα στα ΜΜΕ των Ιονίων Νήσων

Συνέντευξη τύπου του Κόμματος για τα Ζώα στα ΜΜΕ των Ιονίων Νήσων

Η εκπρόσωπος του κόμματος στα Ιόνια Βάσω Λεβεντάκου, αναφέρθηκε στη δημιουργία του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα. Η Πολιτική Φιλοζωία είναι το πρώτο αυθεντικό πολιτικό κίνημα του 21ου αιώνα. Φιλοζωικά κόμματα έχουν δημιουργηθεί σε είκοσι κράτη στον κόσμο, και δεκατρία της ΕΕ. Τρία στελέχη τους εξελέγησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα εθνικά Κοινοβούλια της Πορτογαλίας και της Ολλανδίας. Σε πολλά ακόμα κράτη έχουν εκλεγεί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Τα μέλη του Πανελλαδικού του κόμματος
Γιάννης Κοσμάτος και Ειρήνη Ρουχωτά, επικεντρώθηκαν στους πολιτικούς στόχους του νεοσύστατου κόμματος, που είναι η απελευθέρωση των ζώων, η φυτοφαγική μετάβαση και ο οικολογικός μετασχηματισμός.

Ο υπεύθυνος του Κόμματος για τα Ζώα στην Κέρκυρα Σπύρος Δαλιέτος, αναφέρθηκε στην βασική θέση του κόμματος δηλαδή στην ηθική διάσταση της εκμετάλλευσης και κακοποίησης των ζώων. «Αγωνιζόμαστε κατά της εκμετάλλευσης και κακοποίησης των ζώων, στο συνόλου των ζώων και όχι μόνο κατά την κακοποίηση των δεσποζόμενων ζώων. Η εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων είναι μια ανήθικη πράξη βίας προς τα ζώα η οποία πράξη βασίζεται αποκλειστικά σε συναισθήματα βίας και μίσους, συναισθήματα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το συναίσθημα της αγάπης και της στοργής. Παρά το γεγονός ότι ακόμα η εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων είναι νόμιμη για συγκεκριμένα ζώα, γεγονός το οποίο προωθεί των ρατσισμό κοινώς σπισισισμό στα ζώα, είμαστε εδώ για να δείξουμε την αλήθεια στον κόσμο, δηλαδή τι κρύβεται πίσω από τις όμορφες ετικέτες και διαφημίσεις ζωικών προϊόντων και παραγώγων και να δώσουμε τέλος στο μαρτύριο των ζώων τα οποία ζουν υποφέροντας μέσα σε φρικτούς πόνους και υπό μεγάλο φόβο περιμένοντας την σειρά τους στο σφαγείο».

Ο επικεφαλής του κόμματος
Δημήτρης Πέτρου υπογράμμισε πως αυτό που άλλαξε στον αιώνα μας είναι πως έγινε συνείδηση πως η μοίρα και η υγεία των ανθρώπων, των ζώων και της φύσης είναι άρρηκτα δεμένες. Από τη σχέση μας με τα ζώα εξαρτάται εάν θα τιθασεύσουμε την Κλιματική Κρίση, εάν θα ανακόψουμε την 6η μαζική εξαφάνιση των ειδών και εάν θα κατορθώσουμε να οικοδομήσουμε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι εκπρόσωποι του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα τόνισαν πως σκοπός τους είναι να συμμετέχουν σε όλες τις εκλογές, και μάλιστα αυτόνομα. «Θεωρούμε πως το 98% των ζώων, που είναι τα μη-ανθρώπινα ζώα, αξίζουν ένα 3% στα κέντρα αποφάσεων» τόνισαν. «Η πολιτική θεωρούνταν πως εξελίσσεται σε μια αποκλειστικά ανθρώπινη “φούσκα”. Αλλά αυτό είναι ψευδές, και μετατρέπει την πολιτική σε πολεμική μηχανή κατά των ζώων, της φύσης και τελικά και των ανθρώπων».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε, με την ιδιότητα της ανεξάρτητης οικολόγου η γνωστή στα νησιά μας
Βέρα Κορωνάκη. Η κα. Κορωνάκη συνεχάρη τους ιδρυτές του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα και τους ευχήθηκε ευόδωση στις προσπάθειές τους, προβάλλοντας και ορισμένες ενστάσεις, κυρίως όσον αφορά την ανάγκη να υπογραμμισθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του αγώνα για την προστασία των ζώων και της φύσης.

Τέλος, η Ειρήνη Ρουχωτά αναφέρθηκε πως το 2021 το Κόμμα για τα Ζώα θα αναδείξει το ζήτημα της ανάγκης να σημανθούν τα αλλαντικά, που
σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι καρκινογόνα. Επίσης τόνισε τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη λάβει το Κόμμα για τα Ζώα Ιονίων Νήσων, όπως η ανοικτή επιστολή προς τους κυνηγούς και κυρίως η κινητοποίηση πολλών δεκάδων πολιτών για τη στοιχειώδη προστασία του υγροτόπου του Κουτάβου, στο Αργοστόλι, μια προσπάθεια στην οποία ο Δήμος Αργοστολίου ανταποκρίθηκε αρχικά, περιφράσσοντας τουλάχιστο τον χώρο.

Αναδημοσιεύσεις:

Κέρκυρα Σήμερα
ΙnKefalonia.gr
KefaloniaPress.gr
PortoniPress.gr
Kefalonia Magazine


 Γίνε Μέλος ή Φίλος Σήμερα

Υποστήριξε ενεργά το κόμμα για τα ζώα, πάρε αποφάσεις, ανάλαβε δράση.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ
Back To Top
animalpolitics.gr